Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσόγονος: Συμφωνία αλλά με οδυνηρά μέτρα

Μοιραστείτε το

Την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας όμως ότι θα είναι οδυνηρά όπως στις προηγούμενες συμφωνίες.

Όπως προέβλεψε, θα συμφωνηθούν προληπτικά μέτρα μέσα σε ένα «γενικό πλαίσιο», τα οποία δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

Ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε δε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα», ξεκαθάρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Τα επιπλέον μέτρα (ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ) θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά», διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από ουτοπικά αισιόδοξες οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγιναν ουτοπικά απαισιόδοξες», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερα, σημαίνουν περισσότερη φορολογία και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του υπουργείου Οικονομικών δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet». Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο, η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

Και πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα είναι η ψήφιση επιπλέον μέτρων, υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές προειδοποίησε ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα», διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας) εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους», παρατήρησε μάλιστα ο Κώστας Χρυσόγονος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.