Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χριστούγεννα: Ξεκίνησε η πώληση ελάτων στην Αθήνα – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Μοιραστείτε το

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων μπαίνει η Ελλάδα, με τους πολίτες να έχουν ήδη ξεκινήσει να στολίζουν τα σπίτια τους.

Παραγωγοί, κυρίως από την περιοχή του Ταξιάρχη, άρχισαν την… κατάβασή τους προς την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα καθώς έλαβαν την πολυπόθητη άδεια για να πουλήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, παρά την παράταση του lockdown.

Οι έμποροι βρίσκονται στην Αθήνα από τις 20 Νοεμβρίου, κομίζοντας αρχικά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρες, τα οποία διατίθενται μέσω φυτώριων. Παρά ταύτα, το τελευταίο τριήμερο πήραν το «πράσινο φως» για να στήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στα «παραδοσιακά» τους σημεία, σε πλατείες της Αθήνας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα: Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές

Η ζήτηση για φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, όπως λένε, είναι μεγάλη από τις πρώτες ημέρες, καθώς αρκετοί παραγωγοί έχουν ήδη πουλήσει το μισό εμπόρευμά τους. Οπως εξήγησε στην ΕΡΤ παραγωγός που έχει «στηθεί» στα βόρεια προάστια της Αθήνας, οι τιμές των δέντρων που έχουν ύψος μέχρι 3 μέτρα κυμαίνονται στα 35 ευρώ ανά μέτρο.

Εν ολίγοις, ένα μικρό δέντρο του 1 μέτρου μπορεί να πουληθεί από 30 – 35 ευρώ, ένα δέντρο 2 μέτρων «πιάνει» τα 70 ευρώ και ένα δέντρο 3 μέτρων πωλείται έναντι 95 με 100 ευρώ. Για πιο ψηλά δέντρα οι τιμές… ξεφεύγουν, καθώς χρειάζεται και η μεταφορά τους από το συνεργείο. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι κάποιοι παραγωγοί χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζουν ένα σύστημα… απόσυρσης του πλαστικού δέντρου.

«Κάποιοι παραγωγοί δεχόμαστε πλαστικά δέντρα και κάνουμε μια έκπτωση της τάξης του 20%. Τα δικά μας δέντρα είναι από καλλιέργειες και είναι ό,τι πιο οικολογικό. Μπορούμε και να το μεταφυτεύσουμε μετά τη χρήση του ως χριστουγεννιάτικο» σημείωσε ο κ. Καραπαγλής.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.