Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χουλουσί Ακάρ: Ναι στο διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας για Αν. Μεσόγειο

Μοιραστείτε το

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα», τόσο με το νέο κύκλο διερευνητικών επαφών όσο και των συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας , επαναλαμβά-νοντας ουσιαστικά τις πάγιες τουρκικές θέσεις.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο τελευταίας ενημέρωσης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με απόφαση του κυρίου προέδρου μας και του κυρίου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπήρξαν κάποιες συναντήσεις με την ελληνική πλευρά. Οι Έλληνες γείτονες μας σε κάποιες από αυτές ήρθαν και σε άλλες όχι. Είπαν πως θα έρθουν, εκτιμούμε πως οι συναντήσεις αυτές μπορούν να αρχίσουν πάλι τον Φεβρουάριο. Επίσης στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, έγιναν τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μια στην Άγκυρα. Περιμένουμε η 4η να γίνει πάλι στην Άγκυρα. Αυτό το εκφράσαμε με διάφορους τρόπους. Εμείς φυσικά όπως δηλώνουμε πάντα, επιδιώκουμε στο πλαίσιο του διαλόγου, των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την πολιτική επίλυση των προβλημάτων, τον τερματισμό και την αποτροπή τους, ώστε όλοι να ζούνε μέσα σε ασφάλεια» δήλωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε, πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, προτείνοντας επίλυση των διαφορών προφανώς σύμφωνα με την τουρκική ατζέντα. «Εμείς με την ίδια σοβαρότητα, ειλικρίνεια, προσοχή και ευαισθησία συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο σε Αιγαίο και Μεσόγειο, όσο και αυτά των αδερφών μας στην Κύπρο. Εν προκειμένω δεν υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή στην πολιτική μας. Αλλά απ’ την άλλη πιστεύουμε πως αυτά τα περιστατικά μπορούν να επιλυθούν πολιτικά και προτείνουμε να λυθούν. Για αυτό εργαζόμαστε», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.