Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χωρίς στίγμα πλέει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Μοιραστείτε το

Χωρίς να μεταδίδει στίγμα κινείται από την Πέμπτη ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» για το οποίο έχει εκδοθεί Navtex από την Τουρκία με ισχύ μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Η πορεία του «Τσεσμέ» παραμένει αδιευκρίνιστη από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και απέπλευσε από τη Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση προς το Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά της Ίμβρου.

Με δεδομένο ότι ούτε από το υπουργείο της Τουρκίας ούτε από τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδεται κάτι σχετικό με το «Τσεσμέ», δεν είναι ακόμα γνωστό αν το ωκεανογραφικό σκάφος συνοδεύεται από κάποιο πολεμικό πλοίο.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική Navtex είναι εντός διεθνών υδάτων, η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα καθώς σημειώνει ότι η έκδοση Navtex από τον σταθμό της Σμύρνης είναι παράνομη.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων χωρίς ακόμα να είναι βέβαιο ότι το «Τσεσμέ» θα κατευθυνθεί τελικά προς την περιοχή της νέας Navtex στο κεντρικό Αιγαίο.

Παράλληλα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την απάντηση της Άγκυρας στην πρόσκληση για τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών. Όπως δήλωσε, χθες, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών η πρόσκληση αφορά την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, με την Αθήνα να βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.