Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία της Πάτρας

Μοιραστείτε το

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε Αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Όπως επισημαίνει αναμένεται να προκύψουν προβλήματα που αναμένεται από την υποχρηματοδότηση του δήμου.

Ειδικότερα, μικλώντας στο patrastimes.gr, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, τόνισε: «Το σχολικό κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου πρέπει να σημάνει την έναρξη δυναμικότατων κινητοποιήσεων για την παιδεία στην Πάτρα και όχι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Όπως εξηγεί εκτός από το γεγονός του 16ου Δημοτικού, που παραμένει “άστεγο” και χωρίς καν απάντηση από το υπουργείο στις εκκλήσεις του δήμου, υπάρχουν προμηθευτές στους οποίους οφείλονται μικροποσά από τα γραφικά είδη και είδη υγιεινής που προμήθευσαν τα σχολεία την περίοδο 2014-2015. Ωστόσο, υπογραμμίζει, το μείζον ζήτημα είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μηνών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ, ύψους χιλιάδων ευρώ.

«Πρέπει να προβούμε σε διακανονισμό, αλλά με τι χρήματα θα τα πληρώσουμε όταν το 2014, για 264 σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα εγκρίθηκαν μόλις 2.100.000 ευρώ, μειωμένα κατά 60% σε σχέση με το 2009, που τα σχολεία ήταν 193», σχολίασε ο αντιδήμαρχος, που εξέφρασε φόβους ότι οι σημερινές πιέσεις των Οργανισμών για εξόφληση των λογαριασμών, θα κλιμακωθούν σύντομα με διακοπές της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.