Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χαρίτσης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης μας επιστρέφουν στο 2010

Μοιραστείτε το

“Οι πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθούνται από την κυβέρνηση μας επιστρέφουν στο 2010 και θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την εργασία, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως “η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση της διαδικασίας αναστολής των συμβάσεων και στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%. Αντιθέτως, θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στην στήριξη των θέσεων εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.

“Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι χρειάζεται γενναία, εμπροσθοβαρής παρέμβαση στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», αντιστοιχίζοντας με συγκεκριμένες χρηματοδοτικές πηγές, τις ανάγκες εργαζόμενων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το επόμενο εξάμηνο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία αντιπρόταση σε αυτό”.  “Η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης,  όπως αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση της ύφεσης και επιδείνωση της κρίσης”, ξεκαθάρισε.

“Η ελληνική οικονομία κατάφερε το 2018, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να βγει από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος της και να δημιουργήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 37 δισ. ευρώ” πρόσθεσε.

“Έχουμε συνεπώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από το παρελθόν ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία γενναία ένεση ρευστότητας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα άλλα είναι μέτρα -ασπιρίνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε πως “δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να θέτει στο επίκεντρο του και το τραπεζικό σύστημα”, ενώ πρόσθεσε πως “στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας για τον σημαντικό ρόλο που θεωρούμε ότι πρέπει να παίξουν οι συστημικές τράπεζες, το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και η αναπτυξιακή τράπεζα στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας”.

Σχετικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεων και των σχολείων ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η ΝΔ βιάζεται να παρουσιάσει μία εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, η οποία μόνο ανασφάλεια δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.