Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χαρίτσης: Ο λαός μας με την μεγαλειώδη κινητοποίηση του χθες στο Εφετείο έδωσε ηχηρή απάντηση στον φασισμό

Μοιραστείτε το

«Ιστορική η απόφαση της δικαιοσύνης που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση», δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ της Βουλής των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για «νίκη της δημοκρατίας» και «μήνυμα με διεθνείς διαστάσεις» και υπογραμμίζοντας:

«Εξίσου σημαντική ήταν η μεγαλειώδης κινητοποίηση έξω από το Εφετείο. Έτσι απαντά ο λαός μας στις φασιστικές προκλήσεις».

«Μερίδα του πολιτικού συστήματος αλλά και των μέσων επιχείρησε στο παρελθόν να παρουσιάσει τη Χρυσή Αυγή ως ένας πολιτικό κόμμα όπως όλα τα άλλα» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο εθνολαϊκισμός, στον οποίο πολλοί ομνύουν και σήμερα, συνετέλεσε στο να διογκωθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής» συνέχισε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να πολεμήσουμε τις ιδέες της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και του ρατσισμού με τον λόγο και την πράξη μας».

Στο μεταξύ ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το κλίμα ανασφάλειας στην ελληνική οικονομία μαζί με την ύφεση και τις αποπληθωριστικές τάσεις μεταφράζονται σε αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον» ενώ «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού βλέπουμε ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα περυσινά και προπέρσινα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι εν μέσω πανδημίας δεν προβλέπονται επιπλέον δημόσιες επενδύσεις σε παιδεία, υγεία και υποδομές».

Και υπενθύμισε: «Η κατάρρευση του ΠΔΕ ήταν ένας από τους λόγους που η ελληνική οικονομίας μπήκε σε ύφεση πριν τον κορονοϊό». «Η κρίση αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σήμερα και ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης «και όχι με τα κυβερνητικά ημίμετρα, την ολιγωρία και την μετακύλιση τους κόστους της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.

Η λογική της εσωτερικής υποτίμησης είναι που μας οδήγησε στην κρίση τα προηγούμενα χρόνια» συνέχισε, τονίζοντας ότι «αυτή είναι και η αγωνία των παραγωγικών φορέων με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.