Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Blue Star Mykonos: Δεν μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ύποπτο κρούσμα, καταγγέλλει επιβάτιδα

Μοιραστείτε το

«Είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει κάποιον από το πλήρωμα»

Από τις 02:00 τα ξημερώματα βρίσκονται οι επιβάτες πλοίο Blue Star Mykonos, που τέθηκε σε καραντίνα στη Λήμνο, σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας σε τηλεοπτικό σταθμό, η οποία ταξίδευε από την Καβάλα.

«Είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει κάποιον από το πλήρωμα» είπε χαρακτηριστικά η επιβάτιδα και συμπλήρωσε ότι το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του από την Καβάλα με μια ώρα καθυστέρηση. Σύμφωνα με την ίδια δεν τους ενημέρωσε κανείς για οτιδήποτε.

Η ίδια καταγγέλλει ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε πως το συμβάν με το ασθενοφόρο αφορούσε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Ενώ η ενημέρωση έγινε στις 06:00 το πρωί.

To «Blue Star Μύκονος» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου από τις 2 τα ξημερώματα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Άγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών.

Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες. Μέσα στο “Blue Star Μύκονος” αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορωνοϊό.

Σε καραντίνα όσοι αποβιβάστηκαν
Εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ στις 08:00 αναμενόταν να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορωνοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.