Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Bild: Αυτό το σημείωμα προκάλεσε το χάος στην Ειδομένη;

Μοιραστείτε το

Ένα ανώνυμο σημείωμα γραμμένο στην αραβική γλώσσα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild», με τον τίτλο: «Αυτό το σημείωμα προκάλεσε το χάος στην Ειδομένη;».

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα στο χειρόγραφο σημείωμα υπάρχουν οδηγίες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη «για το τι πρέπει να κάνουν την Κυριακή το πρωί προκειμένου να διασχίσουν τα σύνορα στην ΠΓΔΜ».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αυτό το φυλλάδιο ευθύνεται για το ξέσπασμα των ταραχών, καθώς «διανεμήθηκε στους πρόσφυγες προτρέποντάς τους να ξεσηκωθούν στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων». Όπως γράφει η Bild, στο σημείωμα αναγράφεται: «Η ώρα που θα διασχίσουμε τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ  είναι Κυριακή, 9 το πρωί».

Το φυλλάδιο που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες για να περάσουν τα σύνορα και συνεχίσουν το ταξίδι τους είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και περισσότεροι από 300 άνθρωποι να τραυματιστούν, επισημαίνει η εφημερίδα.

«Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και το αίμα των προσφύγων είναι οι εικόνες από τις  ταραχές συγκλόνισαν τον κόσμο. Ακόμη και αθώες γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν από τις πλαστικές σφαίρες» αναφέρει η Bild.

Bild: Το σημείωμα που προκάλεσε το χάος στην Ειδομένη

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.