Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αξιολόγηση και προσφυγικό «πονοκέφαλος» για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, που περνάει μέσα από τις πιέσεις του ΔΝΤ για επιπλέον σκληρά μέτρα, και τα προσκόμματα στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό, είναι οι δύο βασικοί λόγοι ανησυχίας για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επιστρέφουν από σήμερα στην καθημερινότητα και σε εντατικούς ρυθμούς εργασίας. Από τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη στη Βουλή, παρουσία υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, όπου και θα γίνει αποτίμηση για όλα τα ανοικτά θέματα. 

Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση 

Η κυβέρνηση,  ποντάρει πολλά στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Τόσο για την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και για να μπορέσει να «γυρίσει» την εικόνα της επιταχυνόμενης φθοράς μέσα από την έναρξη της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους.

Για το λόγο αυτό, το Μαξίμου, δια του πρωθυπουργού, πιέζει πολιτικά -και θα συνεχίσει να πιέζει- στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι παράλογες αξιώσεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία του Ιουλίου και καθυστερούν τη διαδικασία. Το στίγμα, έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Εποχή», μίλησε για τακτική που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, «διότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Πονοκέφαλος» το προσφυγικό

Παράλληλα, οι δραματικές ώρες για τη χώρα και για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι επί ελληνικού εδάφους, συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση, και μεγάλη μερίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιούν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και όχι μόνο. 

Όσο για την «υπόθεση Μουζάλα» πληροφορίες αναφέρουν πως το τετ α τετ των κ. Τσίπρα – Καμμένου θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη, μετά δηλαδή από την προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή.

Με ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται η στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το προσφυγικό. Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει την προσεχή Τετάρτη και με το οποίο θα διευθετεί νομικά ζητήματα υλοποίησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.