Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αβραμόπουλος: Τα πρώτα μηνύματα για την υλοποίηση της συμφωνίας είναι θετικά

Μοιραστείτε το

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»                                                                                       

«Είχαμε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για το μεταναστευτικό, αλλά κυρίως για την εφαρμογή της σημαντικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε. Πρέπει να σας πως ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο  να φτάσουμε εκεί».

Τα παραπάνω δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Από την ώρα που αυτή η συμφωνία αρχίζει να εφαρμόζεται και όπως ξέρετε ξεκίνησε ήδη, με αρκετές δυσκολίες, κάθε καινούριο ξεκίνημα έχει τις ευαίσθητες και δύσκολες πλευρές του θα έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Να σταματήσουν οι ροές μέσω της Τουρκίας, στην Ευρώπη και φυσικά στα ελληνικά νησιά.

Από την άλλη μεριά να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών που έχουν δραστηριοποιηθεί ήδη ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, ενόψει της συμφωνίας. Για αυτό επιβάλλεται η συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Τουρκία. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», πρόσθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είναι ώρα για όλα τα κράτη μέλη να αποδείξουν ότι πράγματι το εννοούν όταν μιλάνε για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Ήδη άρχισαν να έρχονται οι πρώτες δεσμεύσεις, για την αποστολή προσωπικού και μέσων από την Γαλλία, την Γερμανία και θα ακολουθήσει η Ολλανδία, έτσι ώστε σύντομα ο μηχανισμός να αρχίσει λειτουργεί και να αρχίσουν οι επιστροφές προς την Τουρκία», ανέφερε ακόμα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.