Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άρση μέτρων: Πώς θα πίνουμε καφέ και θα τρώμε έξω από Ιούνιο – Έως 4 άτομα

Μοιραστείτε το

Σε δύο στάδια θα γίνει η άρση των μέτρων σε καφετέριες και εστιατόρια.

Όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους υφυπουργούς χθες, τα καφέ και τα εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν από την 1η Ιουνίου, αρχικά όσα διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τα καφέ και τα εστιατόρια που έχουν εξωτερικούς χώρους, θα ανοίξουν με την έναρξη του καλοκαιριού, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από τέσσερα άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ το ένα τραπέζι από το άλλο θα πρέπει να έχει απόσταση δύο μέτρων. Παράλληλα, η αντιστοιχία ανά άτομο στους εξωτερικούς χώρους θα είναι ένας ανά 3 τ.μ.. Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους θα φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκα.

Το δεύτερο στάδιο ανοίγματος των καφέ και των εστιατορίων, θα έχει να κάνει με τους εσωτερικούς χώρους. Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πότε θα γίνει, καθώς θα εξαρτηθεί από την απόδοση που θα έχουν τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα. Το άνοιγμα στους εσωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, όπως και τον κέντρων διασκέδασης, είναι στο τελευταίο (έβδομο) στάδιο της άρσης των μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.