Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αρνήθηκαν σε καρκινοπαθή να ταξιδέψει με πλοίο για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μοιραστείτε το

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Καθηγητής Ιατρικής από την Αλεξανδρούπολη και διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωάννης Κοτσιανίδης.

Όπως αναφέρει,  το Λιμενικό απαγόρευσε σε καρκινοπαθή από τη Σαμοθράκη να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Αλεξανδρούπολη, λόγω των περιορισμών. Μάλιστα, ο ασθενής είχε στο κινητό του και σχετική σύσταση που είχε στείλει ο γιατρός, προκειμένου να γνωρίζουν ότι ταξιδέψει σοβαρούς λόγους υγείας.

Η επίσημη αιτιολογία του Λιμενικού ήταν ότι έπρεπε να φέρει ακριβή ιατρική γνωμάτευση, κάτι όμως που έρχεται σε σύγκρουση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Στη σχετική ανάρτησή του στo Facebook ο Καθηγητής αναφέρει:

Σήμερα υπήρξα μάρτυρας μιας εξωφρενικής κατάστασης. Λιμενικός υπάλληλος αρνήθηκε τη μετακίνηση καρκινοπαθούς από το νησί της για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής μας. Η αιτιολογία ήταν πως χρειαζόταν υπογεγραμμένη και σφραγισμένη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό. Σημειώνω πως έστειλα γραπτό μήνυμα στο προσωπικό κινητό της ασθενούς προς επίδειξη στο Λιμενικό, αλλά ενημερώθηκα από την ίδια πως δεν αρκεί. Ο προβληματισμός είναι εύλογος:

Ποιος και κατόπιν ποιας συνεννόησης με το υπουργείο υγείας και διαβούλευση με τον ιατρικό κλάδο αποφάσισε το Λιμενικό να απαγορεύει τη μετακίνηση ασθενών με σοβαρότατα νοσήματα; Τι απόγιναν τα περίφημα προσωπικά δεδομένα; Μήπως να τα μοιραστούμε με καθένα «δημόσιο λειτουργό». Μήπως να μάθει όλο το νησί από τι πάσχουμε; Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι ιατροί του νοσοκομείου, ΕΠΙΣΗΜΑ από το Λιμενικό για τέτοιες, επιπόλαια επικίνδυνες, οδηγίες; Ποια διοικητική υποστήριξη μας παρέχει το υπουργείο υγείας ως νοσοκομειακούς γιατρούς; Είναι αρμοδιότητά μας η διαρκής σύνταξη και αποστολή μυριάδων (ίδιων) γνωματεύσεων προς κάθε υπηρεσία που αυθαιρετώντας ζητά προσωπικά δεδομένα για κάθε ελάχιστη ενέργεια; Τι νόημα έχει η υποχρεωτική αποστολή ιατρικής γνωμάτευσης για τον απόπλου, ενώ θα μπορούσε να είναι υποχρεωτική η επίδειξη γνωμάτευσης κατά την επιστροφή ΑΦΟΥ επισκέφτηκε το θεράποντα (μπας και σώσουμε λίγη λογική);

 

Παντού ακούμε για την «αλληλεγγύη» που πρέπει να φέρει ο κορωνοιός. Μήπως να ξεκινήσουν πρώτα οι υπηρεσίες και τα υπουργεία;

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.