Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άρειος Πάγος: «Όχι» στην έκδοση της Σαραρέ Κχαντεμί

Μοιραστείτε το

Τέλος φαίνεται να έλαβε η περιπέτεια της 37χρονης πολιτικού πρόσφυγα από το Ιράν αφού με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, το αίτημά της για την μη έκδοσή της εκεί έγινε δεκτό.

Έτσι, οι ανώτατοι δικαστές διέταξαν την άρση της κράτησής της και την αποφυλάκισή της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία. Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.
 Θυμίζεται ότι η γυναίκα πέρασε στην Ελλάδα από τα σύνορα του Εβρου, μαζί με την αδελφή της και την εξάχρονη κόρη της, ζητώντας άσυλο – σωτηρία αφού από ένα βίαιο γάμο, στον οποίο κακοποιούνταν τόσο η ίδια όσο και η μικρή της κόρη. 

Συνελήφθη καθώς εναντίον της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα, με το Ιράν να τη ζητεί πίσω, διατυπώνοντας προς τις ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσής της, και την ίδια να εκλιπαρεί και να δηλώνει: 

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της», προσθέτοντας ότι στο Ιράν, όποιος αναπτύσσει πολιτική δράση, συλλαμβάνεται και εξηγώντας ότι η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν κατά της κυβέρνησης και τις έστελνε σε τηλεοπτικού σταθμούς. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου και όποιος έχει πολιτική δράση συλλαμβάνεται». 

Στο άκουσμα της απόφασης, η Σαραρέ δακρυσμένη ψέλλισε «ευχαριστώ» ενώ έχει ήδη υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

Στο πλευρό της Σαραρέ, είχαν συνταχθεί μεταξύ άλλων στελέχη του ΚΙΝΑΛ, με προεξέχουσα την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά να δηλώνει: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το καταφύγιο για τη Σαραρέ και τη Ντιάνα. Η απόρριψη του αιτήματος έκδοσής της είναι μονόδρομος»
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.