Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άραγε ξέρει ο κ. Κυρανάκης που πάνε σήμερα τα λεφτά από τη βενζίνη;

Μοιραστείτε το

Την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου είναι σε συνεχή πτώση, με το βαρέλι να έχει φτάσει να πωλείται προς 30,96 δολάρια, η τιμή βενζίνης στα βενζινάδικα όλη της χώρας παραμένει σταθερή.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της περασμένης Παρασκευής (6/3), η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης ήταν 1,572 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης του βαρελιού είναι 30,96 δολάρια.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019 η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης ήταν 1,49 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης του βαρελιού, ακριβώς εκείνη την περίοδο, ήταν 55,13 δολάρια.

Άρα, τώρα και ενώ η τιμή του βαρελιού είναι χαμηλότερη σχεδόν κατά 44%, η βενζίνη είναι ακριβότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Και γιατί η αναφορά γίνεται στον Ιανουάριο του 2019, γιατί ακριβώς τότε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε βάλει βενζίνη και πλήρωσε 80 ευρώ. Η απόδειξη που έλαβε έγραφε πως η «καθαρή αξία» ήταν 26,11 ευρώ και έτσι βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βάλει κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπλέκοντας τους μετακλητούς υπαλλήλους, τα αεροπορικά ταξίδια του Τέρενς Κουίκ και τις τσάντες της Κατερίνας Παπακώστα.

Τώρα κύριε Κυρανάκη, που πάνε τα υπόλοιπα λεφτά από την καθαρή αξία της βενζίνης που βάζουν οι πολίτες σήμερα;

Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ ν’ απαντήσει για όλα τα παραπάνω…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.