Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Apple: Πρόστιμο 25 εκατ. ευρώ επειδή επιβραδύνει τα παλιά μοντέλα iPhone

Μοιραστείτε το

Οι γαλλικές αρχές επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μερικές ημέρες στην Apple για σκόπιμη επιβράδυνση της λειτουργίας των παλιότερων μοντέλων iPhone, δίχως να έχει ενημερώσει πρώτα τους καταναλωτές.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από τη γαλλική ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού και καταπολέμησης της απάτης DGCCRF, που ανέφερε ότι οι κάτοχοι iPhone «δεν είχαν ενημερωθεί πως η εγκατάσταση των updates 10.2.1 και 11.2 του iOS θα μπορούσε να επιβραδύνει τις συσκευές τους».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά την παραδοχή από μέρους του τεχνολογικού κολοσσού ότι πράγματι επιβράδυνε τη λειτουργία σε κάποια iPhone, αλλά υποστηρίζοντας ότι το έκανε μόνο «για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους».

Πολλοί καταναλωτές έχουν παραπονεθεί ότι η Apple επιβραδύνει τη λειτουργία των παλιών της μοντέλων προκειμένου να ωθήσει τους καταναλωτές στην αγορά νέων, καθώς κάθε χρόνο κυκλοφορεί και ένα καινούργιο.

Το 2017 η εταιρεία παραδέχθηκε την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική αλλά αρνήθηκε ότι το κάνει για λόγους μάρκετινγκ.

Τότε υποστήριξε πως οι μπαταρίες λιθίου που φέρουν οι συσκευές δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα με βάση τις τρέχουσες απαιτήσεις καθώς γερνάνε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Apple ανακοίνωσε ότι έλυσε το θέμα με τις γαλλικές αρχές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η Apple θα πρέπει για ένα μήνα να αναγράφει στη γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας της το μήνυμα ότι «η Apple διέπραξε το αδίκημα της παραπλανητικής εμπορικής πρακτικής από παράλειψη» και ότι συμφώνησε να καταβάλει το πρόστιμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.