Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απόβαση στη χώρα μας ετοιμάζουν 2,5 εκ. μετανάστες

Μοιραστείτε το

Που έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία και είναι έτοιμοι για έφοδο στα νησιά μας

ΓΥΡΩ στα 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει «στρατοπεδεύσει» προσωρινά στην Τουρκία είναι έτοιμοι για απόβαση στα ελληνικά νησιά, που είναι ο πρώτος σταθμός πριν φτάσουν στην Αθήνα από όπου οι λίγοι – αυτοί που θα πληρώσουν πανάκριβα τους δουλέμπορους – θα καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό που είναι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Η απόβαση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, αφού μόνο σε μια μέρα έφτασαν στην Λέσβο δύο χιλιάδες Ιρακινοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και Σύριοι, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας την Ευρώπη για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης για την Ελλάδα αλλά και για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Βέβαια οι Ευρωπαίοι θεωρούν την Ελλάδα χωματερή προσφύγων και αρνούνται ναανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα κάποιες χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ που είναι όψιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας κάνουν μαθήματα οικονομίας για τα δάνεια που ζητάμε όπως για παράδειγμα η Τσεχία, δέχονται να απορροφήσουν μόνο πεντακόσιους με χίλιους μετανάστες το χρόνο!

Δηλαδή τους μισούς απ΄ αυτούς που φτάνουν καθημερινά στην Λέσβο. Μεγάλες χώρες όπως η Αγγλία απειλούν να κλείσουν τα σύνορα και να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν αντέχουν άλλα μεταναστευτικά κύματα. Στο λιμάνι του Καλαί οι εξεγέρσεις μεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο, και πριν μέρες εισέβαλαν στη σήραγγα της Μάγχης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Με την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και με την πολεμική σύρραξη σε Ιράκ, Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να διευρύνεται, η Ελλάδα μέσα σε χρόνο ρεκόρ θα αποκτήσει διπλάσιο πληθυσμό στον οποίο δεν μπορεί να προσφέρει τροφή, στέγη και εργασία αφού είναι άνεργοι οι μισοί Έλληνες.

Η εξέλιξη αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το λαό αλλά και την ασφάλεια του έθνους αφού ένας ξεσηκωμός μεταναστών σε ελληνικό έδαφος θα προκαλούσε σκηνικό εμφυλίου.

Στο μεταξύ το βαθύ κράτος του Ερντογάν στην προσπάθεια του να ξεφορτωθεί τα κύματα μεταναστών που είναι «παρκαρισμένα» στην Τουρκία συνεργάζεται στενά με τους δουλεμπόρους οι οποίοι τους προωθούν στα ελληνικά νησιά.

Η κατάσταση σε Λέσβο, Κω, Σάμο και άλλα νησιά που βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χώρους διαμονής ούτε και τροφή ενώ η καταγραφή στοιχείων γίνεται εντελώς προσχηματικά αφού κάποιοι ξεφορτώνονται στη διαδρομή και τα διαβατήρια, δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι πράκτορες του ASIS οι οποίοι έχουν αναλάβει να οργανώσουν τα δίκτυα στην Ευρώπη, προκαλώντας πονοκέφαλο στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν τις πραγματικές τους ταυτότητες και τα πραγματικά στοιχεία υπόπτων.

Το ζήτημα με την απόβαση των μεταναστών απειλεί ευθέως την ασφάλεια του έθνους και αναμένεται να πυροδοτήσει άγριες καταστάσεις στην Αθήνα το φθινόπωρο όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτούς θα αναζητούν στέγη και τροφή στους δρόμους της Αθήνας.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να διαφημίζει την Ελλάδα ως παράδεισο του κάθε κατατρεγμένου.

Ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του χθες έκανε ένα μεγάλο βήμα αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα. Τώρα αναμένονται πρωτοβουλίες για την επίλυσή του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.