Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων

Μοιραστείτε το

Στο κρίσιμο 48ωρο που θα κρίνει αν υπάρχει ελπίδα ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο, εισέρχεται πλέον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των θεσμών.

Διπλό ραντεβού κορυφής καθορίστηκε σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να θέσουν επί τάπητος με τους εκπροσώπους των θεσμών την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ την Τετάρτη στόχος είναι να ολοκληρωθεί πρώτος γύρος των διαβουλεύσεων ώστε η διαπραγμάτευση να μπει στην τελική ευθεία.

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών εξηγώντας ότι:
– Σήμερα οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν (13:30) με τους εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να συζητήσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ.
– Νωρίτερα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα συζητηθούν τα εργασιακά (12:00).
– Την Τέταρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς ολοκληρώνεται ο α´ κύκλος των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει μια ανακεφαλαίωση των συζητήσεων.
– Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο χώρο διαμονής των θεσμών.

Χαρακτηριστική είναι ωστόσο η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα ότι «το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται και ετοιμάζεται για επίτευξη συμφωνίας ως τις 20 Αυγούστου, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποκλίσεις που θα απαιτήσουν προσαρμογές».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.