Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αποκλεισμός της ομάδας στίβου της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μοιραστείτε το

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η IAAF                                                                                                                                              

Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι Ρώσοι Αθλητές μετά την απόφαση της IAAF η οποία εξήγησε τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ρίχνει τα καρφιά της στη ρωσική ομοσπονδία την οποία κατηγορεί ότι όχι μόνο καλύπτει τους ντοπαρισμένους αθλητές αλλά δημιουργούν και συστηματικό ντόπινγκ.

Η IAAF εξηγεί πως κανένας από τους 3 όρους που έθεσε δεν εκπληρώθηκε έτσι προχώρησε στην αμετάκλητη απόφαση να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«-Την βαθιά κουλτούρα ανοχής της ρωσικής ομοσπονδίας απέναντι στο ντόπινγκ, που την οδήγησε στον αποκλεισμό, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά μέχρι τώρα.

-Ένα δυνατό και αποτελεσματικό σύστημα αντιντόπινγκ, που θα ανιχνεύει και θα εμποδίζει το ντόπινγκ, δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί.

-Υπάρχουν λεπτομερείς ισχυρισμοί, που έχουν μερικώς τεκμηριωθεί, ότι οι ρωσικές Αρχές, όχι μόνο δεν υποστηρίζουν την προσπάθεια για το αντιντόπινγκ, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν συστηματικό ντόπινγκ και καλύπτουν αντίστοιχα ευρήματα.

Η απόφαση να μην αρθεί η τιμωρία της ρωσικής ομοσπονδίας σημαίνει πως οι Ρώσοι αθλητές παραμένουν ακατάλληλοι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, να αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπως αναφέρει το pamesports.

Η δεύτερη σύσταση αφορά το ότι ενώ η ρωσική ομοσπονδία παραμένει τιμωρημένη, κανένας εκπρόσωπός της δεν πρέπει να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες ή σε υποθέσεις την IAAF».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.