Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απόφαση ΓΓΔΕ: Κάθε χρόνο η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων

Μοιραστείτε το

Σε ετήσια βάση θα υποβάλλονται οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών, προμηθευτών και συναλλαγών (ΜΥΦ), από το 2016 και μετά, σύμφωνα με απόφαση του  Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.  Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία, η απόφαση προβλέπει ότι :

Οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται πλέον μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος, στο οποίο αφορούν.

Τροποποιητική δήλωση για τη διόρθωση αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του επόμενου έτους.

Από την ΓΓΔΕ, εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων, που οδήγησε σε πλείστες όσες παρατάσεις του χρόνου υποβολής των καταστάσεων αυτών και τελικά στην ετήσια υποβολή τους για τα ημερολογιακά έτη 2014 και 2015, ενώ παράλληλα  «διασφαλίζεται ότι ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων δεν απέχει πολύ από τη λήξη του έτους, στο οποίο αφορούν».

Τέλος, εκπληρώνεται ο σκοπός της σχετικής διαδικασίας, που δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση των καταστάσεων από το φορολογικό έλεγχο.

Σχετικά υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις για το ημερολογιακό έτος 2015 υποβάλλονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016, ενώ τροποποιητική δήλωση για τη διόρθωση των αποκλίσεων υποβάλλεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.