Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτος Τραμπ – Πρότεινε να χτιστεί τείχος στη Σαχάρα κατά των μεταναστών

Μοιραστείτε το

Φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε… φόρα και θέλει να χτίσει τείχη παντού. Και μάλιστα το προτείνει και σε άλλους να το κάνουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Τραμπ πρότεινε στον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας την κατασκευή τείχους ακόμα και στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Κάτι, που πρακτικά είναι αδύνατον να συμβεί.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τζοζέπ Μπορέλ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την κατασκευή ενός τείχους μήκους 4.800 χιλιομέτρων στην έρημο.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε έγινε η συζήτηση αυτήν με τον Αμερικανό πρόεδρος αλλά εκτιμάται ότι έγινε τον Ιούνιο που ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας στον Λευκό Οίκο.
«Τα σύνορα της Σαχάρας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας σύνορα με το Μεξικό» δήλωσε σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς αγνοώντας το μέγεθος της ερήμου.

Επίσης, η πρόταση αυτή είναι μάλλον ανεφάρμοστη καθώς στη Σαχάρα, η Ισπανία κατέχει μόνο δύο μικρούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική – τη Θέουτα και τη Μελίγια – και ένα τέτοιο τείχος θα πρέπει να χτιστεί σε ξένο έδαφος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό μας μετέφερε ο υπουργός, αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για τις παρατηρήσεις του», δήλωσε Ισπανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.