Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο! Του επέβαλαν ποινή 30ετούς κάθειρξης επειδή έβρισε στα κοινωνικά δίκτυα

Μοιραστείτε το

Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας άνδρας για τη δημοσίευση στο Facebook μηνυμάτων τα οποία κρίθηκαν υβριστικά για τη βασιλική οικογένεια, σε μια από τις πιο αυστηρές ποινές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε κάποιον για εξύβριση των βασιλέων στη χώρα.

Η ποινή που του επιβλήθηκε «αποτελεί ένα νέο ρεκόρ» κάθειρξης, δήλωσε ο δικηγόρος του Σασινάν Ταμνιτιάν.

Ο άνδρας αυτός καταδικάστηκε για έξι μηνύματα και φωτογραφίες που ανήρτησε στο Ίντερνετ: τα τέσσερα πρώτα τον Σεπτέμβριο του 2013 και δύο άλλα τον Νοέμβριο του 2014. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για κάθε μία από τις αναρτήσεις αυτές, αλλά η ποινή του μειώθηκε στο μισό επειδή δήλωσε ένοχος.

Ο καταδικασθείς δεν μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, καθώς προέρχεται από στρατοδικείο και η σύλληψή του έγινε την περίοδο που η Ταϊλάνδη τελούσε υπό στρατιωτικό νόμο.

Χθες το στρατοδικείο της Τσιάνγκ Ράι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επέβαλε σε έναν άλλο 48χρονο άνδρα που υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα κάθειρξη πέντε ετών επειδή έκανε χαρακιές σε ένα πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους τον Ιούλιο του 2014.

Η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στον κόσμο.

Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ποινικού κώδικα, οποιοσδήποτε προσβάλει το βασιλιά, τη βασίλισσα, το διάδοχό του ή τον αντιβασιλέα μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε παράβασή του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.