Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο: Σταθμός τρένου λειτουργούσε για έναν και μόνο επιβάτη! (Εικόνες & Βίντεο)

Μοιραστείτε το

“Αυτό πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση. Να λύνει το πρόβλημα από τη ρίζα του. Κάθε πολίτης έχει αξία. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει πίσω.”!!!

Το Σύνταγμα και η νομοθεσία κάθε χώρας δημιουργούνται, βασισμένα στις ανάγκες της πλειοψηφίας και όχι σε μεμονωμένες ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, στην Ιαπωνία συμβαίνει το αντίθετο.

Ο ανενεργός πλέον σιδηροδρομικός σταθμός Kami- Shirataki στο νησί Hokkaido λειτουργούσε για έναν και μόνο επιβάτη: Μια μαθήτρια λυκείου, που πέρσι ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση θα σας συγκινήσει!

Η κοπέλα που περιμένει μόνη της κάθε μέρα το παλιό τρένο.

Η πινακίδα του Kami- Shirataki

Κάθε μέρα το τρένο έκανε μόνο 2 διαδρομές: Η πρώτη ήταν, όταν αυτή η ανώνυμη κοπέλα πήγαινε στο σχολείο της και η δεύτερη, όταν γύριζε από αυτό.

Η πόλη Kami-Shirataki τα πρωινά

Πριν από 4 χρόνια η επιβατική κίνηση στο Kami- Shirataki μειώθηκε σημαντικά, κάνοντας τη διεύθυνση του σταθμού να διακόψει τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη πόλη. Η περιοχή είναι πολύ απομονωμένη και λίγο πριν οι Ιαπωνικές Σιδηροδρομικές Γραμμές κλείσουν τελείως τον σταθμό, παρατήρησαν, ότι μια κοπέλα ήταν καθημερινή επιβάτης του τρένου.

Ο σταθμός του τρένου είναι εξίσου απομονωμένος, καθώς βρίσκεται στα περίχωρα του Hokkaido

Ο σταθμός του τρένου κατά την διάρκεια του χειμώνα

Στη συνέχεια αποφάσισαν να διατηρήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή και να αναβάλουν το κλείσιμο του σταθμού έως ότου αποφοιτήσει η κοπέλα. Επιπλέον, προσάρμοσαν τα δρομολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα της μικρής μαθήτριας.

Όπως βλέπετε υπάρχουν μόνο 2 δρομολόγια στον πίνακα

Η μαθήτρια αποφοίτησε από το σχολείο πέρσι Μάρτιο. Μετά από αυτό ο σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε οριστικά.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας λαμβάνει συγχαρητήρια από όλον τον κόσμο για αυτή την τρυφερή και και όμορφη κίνηση.

“Γιατί να μην θέλω να πεθάνω για μια χώρα όπως αυτή, όταν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τόσα για μένα”, σχολίασε ένα χρήστης του Facebook στην σελίδα του CCTV News.

“Αυτό πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση. Να λύνει το πρόβλημα από την ρίζα του. Κάθε πολίτης έχει αξία. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει πίσω.”

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα τελευταίας τεχνολογίας τρένα που έχει στις πόλεις της. Αυτή η τεχνολογία έχει εξαπλωθεί και στις αγροτικές περιοχές, καθιστώντας τα παλαιότερα τρένα μέρος της ιστορίας.

Η ιστορία της συγκεκριμένης μαθήτριας προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση για την την κίνηση της κυβέρνησης  και των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών.Η Ιαπωνία είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την τεχνολογία της και τον υπερσύγχρονο τρόπο ζωής της, αλλά οι πολίτες της ακόμα παραμένουν πιστή στην αξία του αλτρουισμού.

Kontranews.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.