Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο: Απαγορευμένο το κινητό για τις ανύπαντρες γυναίκες σε χωριό της Ινδίας!

Μοιραστείτε το

Σε μία ιδιαίτερα περίεργη απαγόρευση προχώρησαν οι αρχές της Ινδίας σε ένα χωριό της πολιτείας Γκουτζαράτ, στα δυτικά της χώρας.

Δεν επιτρέπουν την χρήση κινητών τηλεφώνων στις ανύπαντρες γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι αυτού του είδους η τεχνολογία είναι «επιβλαβή για την κοινωνία».

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, Ντέβσι Βανκάρ, αρχηγός του χωριού Σουράτζ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκων, οι ιθύνοντες της κοινότητας έκριναν πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τις ανύπαντρες γυναίκες συνιστά «όχληση για την κοινωνία», καθώς οι συσκευές αυτές αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί σύντομα και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο.

Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα «συλληφθεί» να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών (27 ευρώ), επισήμανε το συμβούλιο, που επίσης προσφέρει το ποσό των 200 ρουπιών (2,6 ευρώ) σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες.

Οι νεαρές γυναίκες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους, σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι έχει αναλάβει πρωτοβουλία με τον τίτλο «Ψηφιακή Ινδία» για την εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε μια χώρα όπου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.