Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο: Αυτό είναι το ρομπότ-σεφ που μαγειρεύει και καθαρίζει την κουζίνα! (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Φωτιά στα… Social Media έχει βάλει η ανακάλυψη των Βρετανών που ισχυρίζονται πως έχουν δημιουργήσει το “απόλυτο ρομπότ” που θα μπορεί να μαγειρεύει και… να καθαρίζει την κουζίνα!

Και αν οι απανταχού μητέρες προσμένουν την μαζική κυκλοφορία του συγκεκριμένου ρομπότ τότε… οι εργένηδες κάνουν ήδη πάρτι(;)

Ειδικότερα, η Moley Robotics ετοίμασε ένα concept kitchen prototype, το οποίο περιλαμβάνει ένα φούρνο, εστίες, οθόνη αφής, ρομποτικούς βραχίονες και χέρια. Τα χέρια είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες αφής και μπορούν να τεμαχίσουν, να ανακατέψουν, να χρησιμοποιήσουν το blender, να κλείσουν και να ανοίξουν τον φούρνο.

Ο νικητής του βρετανικού MasterChef, Tim Anderson κατέγραψε τις ικανότητές του σε 3D και στη συνέχεια αυτές μετατράπηκαν σε οδηγίες για το ρομπότ, που μπορεί να αναπαράγει τις κινήσεις του.

Η συγκεκριμένη κουζίνα λειτουργεί είτε μέσω οθόνης αφής είτε μέσω εφαρμογής στο κινητό. Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια συγκεκριμένη σούπα. Από το 2018 που θα γίνει διαθέσιμη η κουζίνα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια βιβλιοθήκη με πάνω από 2000 συνταγές ανά τον κόσμο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.