Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτη απάτη: Έστελναν μπουκάλια με νερό αντί για κινητά

Μοιραστείτε το

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η σπείρα δρούσε κυρίως στα νότια προάστια με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται όχι μέσω χρεωστικών καρτών αλλά αντικαταβολής, που θεωρείται ότι καθιστά πιο δύσκολη την εξαπάτηση του πελάτη.

Οι δράστες είχαν στήσει μια ολόκληρη εικονική επιχείρηση έχοντας φτιάξει ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί, έστελναν μηνύματα και ισχυρίζονταν πως πουλάνε σε πολύ καλές τιμές συσκευές. Έτσι, κάποιοι πολίτες πείστηκαν και πήγαιναν στο ραντεβού για την παράδοση του προϊόντος. Αφού έδιναν τα χρήματα διαπίστωναν πως είχαν πέσει θύματα απάτης καθώς μέσα στα κουτιά που τους παρέδιδαν και άνοιγαν λίγο μετά, βρίσκονταν μπουκάλια νερό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που οι δράστες πήγαν ακόμα και να τον πατήσουν με το αυτοκίνητο, επειδή πιθανώς κατάλαβε σχετικά έγκαιρα ότι ήταν θύμα απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν η σπείρα πάει στο επίμαχο ραντεβού έπαιρνε τηλέφωνο το ανυποψίαστο θύμα ενημερώνοντας πως θα αργήσει, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να διαπιστωθεί πως στην περιοχή δεν υπήρχε αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.