Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απέσπασαν ξανά μεγάλο ποσό από ηλικιωμένη μέσω τηλεφωνικής απάτης για τροχαίο

Μοιραστείτε το

Για ακόμα μία φορά ηλικιωμένος συνάνθρωπός μας, αυτή τη φορά στον Βόλο έδωσε σε άγνωστο ποσό 30.000 ευρώ, όταν μετά από τηλεφώνημα σπίτι της πέρασε να πάρει τα χρήματα λέγοντάς της ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε τη Δευτέρα (17/02) στο σταθερό τηλέφωνο της υπερήλικης και συνομιλώντας μαζί της, την έπεισε και του παρέδωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα τα οποία και είχε τοποθετήσει σε νάιλον σακούλα.

Συγκεκριμένα άγνωστος δράστης προσποιούμενος ότι είναι αστυνομικός, την «ενημέρωσε» ότι η κόρη της είχε μόλις εμπλακεί με υπαιτιότητά της σε δήθεν σοβαρό τροχαίο ατύχημα, πείθοντας την να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ, προκειμένου μεσολαβήσει για την αποφυγή τυχών συνεπειών της κόρης της.

Η παθούσα αφού την έπεισε ο δράστης, εξήλθε της πολυκατοικίας όπου διαμένει και εντός λίγων λεπτών άγνωστος άνδρας την προσέγγισε πεζός, στα χέρια του οποίο παθούσα παρέδωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό, δίχως να πραγματοποιηθεί καμία συνομιλία μεταξύ τους, ενώ ακολούθως αυτός αποχώρησε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ηλικιωμένη μένει μόνη της στο σπίτι και το τηλεφώνημα διήρκησε περίπου για δύο ώρες, με στόχο να την κρατούν απασχολημένη προκειμένου να την αποτρέψουν να επικοινωνήσει με την κόρη της ή με κάποιο άλλο συγγενικό της πρόσωπο.

Μετά από δύο ώρες, γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα, η ηλικιωμένη καθ’ υπόδειξη του δράστη, βγήκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και εντός λίγων λεπτών άλλος άγνωστος άνδρας την προσέγγισε πεζός και πήρε από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό σε νάιλον σακούλες, χωρίς να μιλήσουν και στη συνέχεια αποχώρησε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται και τυχόν υλικό από κάμερες από την γύρω περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.