Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απαντήσεις για τις off shore δίνει η Μαρινόπουλος

Μοιραστείτε το

Τέλος στις φήμες και τις εικασίες που κυκλοφορούν γύρω από την επόμενη ημέρα της Μαρινόπουλος Α.Ε., βάζει η εταιρία με νέα ανακοίνωσή της. Σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της επιχείρησης και με 12.500 υπαλλήλους να αγωνιούν για το αύριο, δίδονται απαντήσεις με συγκεκριμένα νούμερα και ημερομηνίες.

Αναλυτικά, τονίζεται πως τα ποσά που συνδέονται με την CARREFOUR NEDERLAND B.V. που εδρεύει στην Ολλανδία, τις εταιρείες SOUTHMED INVESTMENTS LTD και CARREFOUR FINANCE με έδρα το Βέλγιο και την CARREFOUR S.A με έδρα στην Γαλλία, αποτελούν υποχρεώσεις της εταιρείας Μαρινόπουλος προς το Group Carrefour στο πλαίσιο αποχώρησης της Carrefour από την Ελληνική αγορά το 2012.

Το Μάρτιο του 2014, υπό όρους πλήρους διαφάνειας και νομιμότητος, η Μαρινόπουλος προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων hypermarkets. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, τον Άλιμο, τη Μακεδονία και τη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Το Σεπτέμβριο του 2014 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση και lease back τεσσάρων καταστημάτων στην Κατερίνη, το Αγρίνιο, το Μαρούσι (Avenue) και στο Ίλιον και στην συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2014, προχώρησε στην πώληση τριών καταστημάτων στο Μαρούσι  (Χειμάρας), το Παλαιό Φάληρο και την Λάρισα.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας, τονίζεται πως τα έσοδα από την πώληση των παραπάνω ακινήτων αξιοποιήθηκαν για την αποπληρωμή μέρους των χρεών προς το τραπεζικό σύστημα καθώς και για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους προμηθευτές της.

Και οι δύο αυτές συναλλαγές ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων Εθνική Πανγαία και Helens οι οποίες, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουν ουδεμία άλλη σχέση με τη Μαρινόπουλος και τους μετόχους της.

Σε πλήρη συνεργασία Μαρινόπουλος – Τράπεζες

Η Μαρινόπουλος ξεκαθαρίζει πως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζές της, έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ολοκληρώνει όλες τις  προαπαιτούμενες δράσεις, με στόχο την έγκριση του τελικού πλάνου που θα επιτρέψει την συνολική και οριστική εξυγίανσή της.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, οι τράπεζες και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τα περιουσιακά στοιχεία, τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές και τη δομή των εταιρειών της Μαρινόπουλος τα οποία και αποτελούν μέρος της αξιολογούμενης πρότασης.

Τέλος, τονίζεται πως σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία με την διαδικασία του due diligence  να βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζονται οι  διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. «Η κρισιμότητα των ημερών απαιτεί την πλήρη διευκρίνιση, από την πλευρά της Μαρινόπουλος σχετικά με θέματα που συνδέονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς ανακριβείς και ανυπόστατες πληροφορίες υπονομεύουν  οποιαδήποτε θετική εξέλιξη» τονίζεται.    

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.