Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αντιπαράθεση Βέμπερ – Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου

Μοιραστείτε το

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP                                                                                              

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του που «έβλαψε την Ελλάδα», εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφερντ Βέμπερ, στον οποίο απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δισ. από τα χρέη της», σημείωσε ο Μάνφερντ Βέμπερ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup διερωτήθηκε «τώρα τι κάνουμε; Συζητάμε ότι πρέπει να εξοικονομήσει 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι τεράστια η διαφορά. Και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι το περυσινό ήταν ένα χαμένο έτος, με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έβλαψε συνολικά την Ελλάδα.

Ο Τσίπρας ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα ότι με αφέλεια ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός.  Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται. Ούτε και στην Ευρώπη».

Ακόμα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικάδεν τις τήρησε. «Και αποστασιοποιήθηκε από αυτές. Και ανεξάρτητα από την Ελλάδα πρέπει να πούμε σε όλη την Ευρώπη: μην πιστεύετε τους λαϊκιστές, που λένε ότι μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τα προγράμματα μεταρρύθμισης».

Ιδιαίτερα επαινετικός ήταν προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υπενθύμισε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη».

Στον Μάνφερντ Βέμπερ απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας επιτέθηκε πέντε φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό για να βοηθήσει τον πολιτικό του φίλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της Νέας Δημοκρατίας, άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Μπορεί να βλέπετε τον κ Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το Eurogroup ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «χάραξε ένα σαφή οδικό χάρτη για την  ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, ακυρώνοντας τα σχέδια όσων ήθελαν την αθέτηση αυτής της δέσμευσης». 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.