Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Άναψε το πράσινο φως» για την αναδιάρθρωση της ΕΒΖ

Μοιραστείτε το

Ομόφωνα ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης το σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο είχε προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις- διαβουλεύσεις, προκειμένου να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες σε αυτό το πλαίσιο. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε και η χρήση της παραγωγικής μονάδας του εργοστασίου της εταιρείας στην Ορεστιάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ έθεσε επί τάπητος και άλλα θέματα που απασχολούν την εταιρεία. Ως πρώτη κίνηση στήριξης της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και βιωσιμότητα της ΕΒΖ, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παραίτηση των μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ της εταιρείας από το δικαίωμα της αμοιβής για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

«Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων κατάφερε να δώσει ένα μέρος των οφειλών προς τους παραγωγούς, να εξομαλύνει και να διασφαλίσει την πορεία της σποροπαραγωγής, διαμορφώνοντας κοινότητα συμφερόντων που είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση της ΕΒΖ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΕΒΖ στη σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει με αποφασιστικότητα, με επίμονη προσπάθεια και με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην μελλοντική της αναπτυξιακή της πορεία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.