Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αν η Μαρίν Λεπέ γίνει πρόεδρος της Γαλλίας θα διενεργήσει δημοψήφισμα για Frexit

Μοιραστείτε το

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ.

Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια επίσκεψης της στη Βιέννη η αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος, καθώς η ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, θεωρεί ότι παρακράτησε η παραμονή της Γαλλίας.

Μάλιστα, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, αντιπρόεδρος του κόμματος, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και ανερχόμενο αστέρι μέσα στο Εθνικό Μέτωπο, δήλωσε πως στην περίπτωση που η θεία της εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, θα γίνει σχεδόν αυτόματα η έξοδος της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από το δημοψήφισμα που θα διενεργήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η Μαρίν Λεπέν από την Αυστρία, χωρίς να αναφερθεί στο Brexit, φέρεται να  δήλωσε: «Τίποτα το συγκεκριμένο δεν επιτρέπει να υπερασπιστούμε την Ευρώπη, έτσι όπως είναι σήμερα. Δημιουργεί αταξία, μπερδέματα χάος και καταστροφή παντού. Η Γαλλία έχει χίλιες φορές περισσότερους λόγους για να βγει από την ΕΕ, από ότι οι Άγγλοι».

Η Μαρίν Λεπέν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της ανιψιάς της αποκαλύπτοντας πως αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του 2017, θα διενεργήσει στην αρχή της θητείας της δημοψήφισμα για το «Frexit».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.