Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άλλαξε στάση και ο Τζόνσον – Ζητά τώρα από τους Βρετανούς να μείνουν σπίτι

Μοιραστείτε το

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα της κυβέρνησής του για τον κορωνοϊό έδωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αλλάζει στάση και καλεί τους Βρετανούς να αποφεύγουν τις άσκοπες επαφές με άλλους ανθρώπους, ειδικά αν πρόκειται για άτομα άνω των 70 ετών, εγκύους και άτομα με προβλήματα υγείας. Ο Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει τετράμηνη απομόνωση των ηλικιωμένων στη χώρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει πως προκρίνεται πλέον και στη Βρετανία η τηλεργασία, ενώ οι οικογένειες καλούνται να παραμείνουν σπίτι για 14 ημέρες, ειδικά εφόσον κάποιο μέλος αυτών παρουσιάσει σημάδια ασθένειας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί άλλες μαζικές συγκεντρώσεις, λίγες ώρες αφότου οι εικόνες από τη συναυλία των Stereophonics – χιλιάδες κόσμου σε κλειστό γήπεδο – προκάλεσαν ερωτηματικά σε όλο τον κόσμο.

Τα κρούσματα κορωνοϊού θα διπλασιάζονται κάθε 5 μέρες

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η Βρετανία πλησιάζει στην καμπύλη ταχείας αύξησης των κρουσμάτων, που σημαίνει πως οι περιπτώσεις πολιτών θετικών στον κορωνοϊό αναμένεται να διπλασιάζονται ανά πέντε ημέρες.

Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, το πρόβλημα της πανδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο Λονδίνο, όπου η μετάδοση του ιού βρίσκεται αρκετές εβδομάδες μπροστά από την υπόλοιπη χώρα.

Για την ώρα, η Βρετανία δεν έχει λάβει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα, παρά τις αντιδράσεις στη χώρα. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, δεν αποκλείστηκε κανένα ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.