Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλέξης Τσίπρας: Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε σήμερα στην ομιλία στην Βουλή για το ασφαλιστικό, σχετικά με το θέμα της ασφάλειας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:  «Σήμερα μιλάμε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική για τον κάθε πολίτη.»

“Εσείς υποτίθεται θα φέρνατε την τάξη και την ασφάλεια και έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους. Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας.  Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα. Παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη.”

“Έχετε θυσιάσει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας. Νομίζετε ότι μπορεί κανείς να κυβερνά έναν λαό και μια χώρα χωρίς σχέδιο για τα μείζονα προβλήματα, παρά μόνο με αλαζονεία και αυταρχισμό. Αρκεί να έχει επικοινωνιακή πολιτική και στήριξη από τα Μέσα Ενημέρωσης.”

“Είχατε κάνει προεκλογικά και μετεκλογικά κεντρικό σας θέμα αυτό της ασφάλειας. Και αποδεικνύεστε η πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών. Παραλάβατε 1500 ειδικούς φρουρούς χωρίς να τηρήσετε καμία διαδικασία ΑΣΕΠ και βεβαίως χωρίς να τους περάσετε από καμία εκπαίδευση. Τους δώσατε όμως όπλα να κυκλοφορούν στους δρόμους.  Γιατί, μα για να δείξετε ότι αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους. Πολύ ωραία. Και κοντεύουμε να θρηνήσουμε θύματα.” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα των ειδικών φρουρών.

Πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο; Τη μία χτυπήθηκαν από μπράβους της νύχτας και απώλεσαν το υπηρεσιακό τους. Την άλλη, ένας με πολιτικά βρέθηκε μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο με το όπλο παρατεταμένο να απειλεί να το χρησιμοποιήσει σε φοιτητές.  Προχθές άλλος το χρησιμοποίησε, απέναντι σε πολίτη.  Του πυροβόλησε το αυτοκίνητο  επειδή διαπληκτίστηκαν στο δρόμο. Είναι αυτή πολιτική για την ασφάλεια ; Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Νομίζετε ότι με τη βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα;”

Και για να ολοκληρώσετε το σκηνικό της γενικευμένης σύγκρουσης, οργανώσατε προχθές απόβαση των ΜΑΤ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Και γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας.

Είστε με τα καλά σας ; Τι ακριβώς κάνετε; Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού; Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών που διαμαρτύρονται ; Ποιος έδωσε εντολή να τους φωνάζουν Τουρκόσπορους ;  Θα αναλάβετε εσείς την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;

Η μήπως νομίζετε ότι στην εποχή του διαδικτύου και της ταχύτητας της επικοινωνίας εσείς θα κρύψετε αυτές τις εικόνες της ντροπής ; Με αποφάσεις της ντροπής, όπως αυτή που έλαβε η με απευθείας υπαγόμενη στο Μαξίμου διοίκηση της ΕΡΤ, που απαγόρευσε στους δημοσιογράφους των περιφερειακών ραδιοσταθμών να ανεβάζουν τοπικές ειδήσεις αν αυτές πρώτα δεν ελεγχθούν από τα κεντρικά στην Αθήνα.

Τι είναι αυτά τα πράγματα ; Ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν έβγαζε τέτοιες αποφάσεις. Και τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι ; Θα κρύψετε την αλήθεια ; Δεν κρύβεται η αλήθεια. Όσο και αν θέλετε να ελέγξετε την ενημέρωση. Τα βάζετε τώρα με τον περιφερειάρχη. Μα μέχρι προχθές εσείς δε πανηγυρίζατε για την εκλογή του ; Εσείς δε λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλέ ; Δε λέγατε ότι κερδίσατε 12 στις 13 περιφέρειες, όλες με την εξαίρεση της Κρήτης ; Ο κος Μητσοτάκης δεν τα έλεγε αυτά ; Τώρα τι μας λέτε ;

Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτές τις άθλιες εικόνες; Που είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ; Γιατί τους κρύβετε ; Τα έκανε μπάχαλο ο Αυγενάκης στο ποδόσφαιρό, τον κρύβατε τον Αυγενάκη από τη Βουλή. Τον κρατάγατε όμως υπουργό. Τα έκανε μπάχαλο ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί σας συντονιστές στο προσφυγικό, τους αλλάζατε σαν τα πουκάμισα, τους κρατάγατε όμως υπουργούς.

Που είναι τώρα ο κος Μηταράκης και ο κος Κουμουτσάκος. Φλέγεται η Λέσβος και η Χίος. Που είναι ; Που κρύβονται;

Που είναι ο κος Χρυσοχοίδης να μας μιλήσει για τη τάξη και την ασφάλεια και για το υψηλό φρόνημα των αστυνομικών ; Που όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τώρα δε θα ντρέπεστε και θα έχετε το κεφάλι ψηλά ; Που είναι να απολογηθεί για αυτή την άθλια εικόνα του ξυλοδαρμού αστυνομικών από πολίτες μέσα στα δωμάτιά τους ;

Θα αναλάβει κανείς σας την ευθύνη για αυτές τις εικόνες ; Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του ; Ο κος Χρυσοχοίδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι ;

Γιατί αν όχι, τότε έρχεστε στα λόγια μας. Ότι τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. Ο πρωθυπουργός ο κος Μητσοτάκης.

Που με την αλαζονεία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό. Με την αλαζονεία, την ανικανότητά και την ανευθυνότητα. Πώς να κρυφτεί άλλωστε αυτό. Την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει εθνική ομοψυχία απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα εσείς μετατρέπετε τα νησιά μας σε πεδία εμφύλιας σύρραξης.

Χθες έγινε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στο Αιγαίο. Δε σημαίνει ότι επειδή δεν το έπαιξαν τα κανάλια δε συνέβη. Συνέβη. Την ώρα λοιπόν που η Τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια, εσείς τι κάνετε ; Εσείς οδηγείτε τα νησιά του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου στο χάος.

 Αυτό δεν είναι απλά ανικανότητα. Δεν είναι απλά ανοησία. Είναι ανευθυνότητα. Εθνική ανευθυνότητα. Μετά από απίστευτες παλινωδίες στο προσφυγικό που ακριβώς καταλήξατε ; Να θυσιάσετε τα νησιά και να τα βυθίσετε στο χάος, μη τυχόν και μεταφέρετε το πρόβλημα στην υπόλοιπη επικράτεια ; Είναι λογική αυτή ;

Να θυσιάσετε έναν μόνο από τους 12 δικούς σας περιφερειάρχες, για να μη σας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 11 ; Και νομοθετήσατε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεν είχατε καν το θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη της επίταξης ιδιοκτησίας στην Βουλή. Δεν θέλατε να το συζητήσουμε. Φοβηθήκατε και πάλι τις διαρροές στην κοινοβουλευτική σας ομάδα από την τάση των ακροδεξιών.

Εθνικός διάλογος. Ευρωπαϊκός διάλογος. Και θα βάλουμε πλάτη. 

Η ευθύνη λοιπόν ανήκει εξολοκλήρου στον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Και οφείλει να έρθει στη Βουλή και να την αναλάβει. Σας καλώ λοιπόν, Για ακόμη μια φορά. Να πάρετε πίσω την ΠΝΠ της επίταξης. Να απομακρύνετε άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Να ανακαλέσετε το σχεδιασμό δημιουργίας φυλακών για πρόσφυγες στα νησιά, δίπλα στις ήδη υπεράριθμες δομές. Και τη ρατσιστική αθλιότητα, που ξεστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δήθεν το κάνετε για να προστατεύεστε τους κατοίκους από τον κορονοιό.

Είναι η απόλυτη ντροπή της Ευρώπης αυτή η δήλωση. Να σταματήσετε λοιπόν τους σχεδιασμούς καταστολής εις βάρος των κατοίκων των νησιών, άμεσα. Και  επειδή δεν είμαστε ίδιοι, επειδή εμάς δε μας ενδιαφέρει προκειμένου να καταστραφείτε εσείς, να διακινδυνεύσουμε να καταστραφεί η χώρα ολόκληρη, σας ξαναλέμε :

Πάρτε πίσω την ΠΝΠ και τον αυταρχισμό και ελάτε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρτιση ενός αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικής κρίσης. Εθνικός διάλογος. Ευρωπαϊκός διάλογος. Και θα βάλουμε πλάτη. Αλλά σταματήστε να θέτετε σε διακινδύνευση τη κοινωνική και εθνική συνοχή. Τώρα. Άμεσα. Πριν θρηνήσουμε θύματα.

Έρχομαι τώρα στο νομοσχέδιο της δικής σας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως την ονομάζετε. Τι ακριβώς κάνετε και εδώ ; Τόσο καιρό μας λέγατε ότι θα φέρετε αυξήσεις στις συντάξεις. Το πίστεψαν και οι συνταξιούχοι που παρακολουθούσαν από τις τηλεοράσεις. Που είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις ; Εσείς έχετε προβλέψει συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη μικρότερη κατά 200 εκ  το τρέχον έτος.

Πως γίνεται να δίνετε αυξήσεις δίνοντας λιγότερα ; Θα μας τρελάνετε ; Και πόσο πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να μείνει κρυφό ; Ο συνταξιούχος νομίζετε ότι μπορεί να παραπλανηθεί με εικονικούς δείκτες και πίνακες τηλεοπτικών εκπομπών;  Εσείς νομοθετείτε μνημόνια μετά το τέλος των μνημονίων. Αυτό κάνετε. Η πολιτική σας είναι ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα κατά των συλλογικών συμβάσεων είναι στρατηγικό σας σχέδιο.

Η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και η ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασία, αποτελεί τη βασική σας δέσμευσή στα εργοδοτικά συμφέροντα. Οι αναιτιολόγητες και ομαδικές απολύσεις βρίσκονται στον ιδεολογικό σας πυρήνα. Η υπαναχώρηση σας ακόμα και από την προεκλογική υπόσχεση για μία, έστω ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, καταδεικνύει το σχέδιό σας να στηρίξετε μόνο τους ισχυρούς και όχι τον κόσμο της εργασίας.

Και με το σημερινό νομοσχέδιο διαψεύδετε τις ελπίδες των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Πέρυσι ψηφίσατε το νομοσχέδιο που φέραμε εμείς στη Βουλή για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, ως μόνιμο μέτρο. Και για να είμαστε ακριβείς, ήταν μια ολόκληρη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και όσο ανέβαινε η κλίμακα ήταν αναλογική, σύμφωνα με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Κι αυτό για να ξέρουμε τι λέμε σε σχέση με τις αντοχές της οικονομίας, που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική οικονομία άντεξε και την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου και την επιστροφή της μόνιμης 13ης σύνταξης.

 Επιδιώξατε τότε να στρέψετε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσους δεν έλαβαν  ολόκληρη τη σύνταξη αυτή. «Ψευτιά, προεκλογικό φιλοδώρημα.» την αποκαλέσατε.
Την ψηφίσατε βέβαια. Και παράλληλα εξαγγείλατε τότε την διατήρησή της για να μην δυσαρεστήσετε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους σε κάποιο βαθμό πίστεψαν στις προθέσεις σας. Ή, τουλάχιστον, πίστεψαν ότι θα εισπράττουν την 13η σύνταξη ανεξαρτήτως με το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

 Και σήμερα τη καταργείτε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν υπήρξε ποτέ, μας λέτε. Και δεν καταργείτε μόνο τη 13η σύνταξη. Τους παίρνετε τους χαμηλοσυνταξιούχους και από όπου αλλού βρίσκετε. Γιατί με αυτό το νομοσχέδιο, όσο πιο χαμηλή θα είναι η σύνταξη, τόσο πιο μεγάλο ψαλίδι πέφτει.

Στην αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης, προβλέπεται ότι η μέση ετήσια σύνταξη, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, θα είναι μειωμένη σε σχέση με το ισχύον σύστημα. Και θα είναι μειωμένη για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Θα είναι μειωμένη για κάθε χρόνο μέχρι το 2040. Κι αυτό προκύπτει από τα δικά σας στοιχεία.
(κατάθεση)
Λέτε στους συνταξιούχους ότι προβλέπεται αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, για όσους από αυτούς έχουν από 30 μέχρι 40 έτη ασφάλισης. Τους παραπλανάτε. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το 2016  δεν θα δουν καμιά διαφορά. Οι αυξήσεις που τους τάζατε θα είναι λογιστικές, καθώς η αύξηση αυτή δεν θα υπερβαίνει την προσωπική διαφορά με την οποία προστατεύτηκαν οι καταβαλλόμενες συντάξεις κατά τον επανυπολογισμό. Αυτοί που θα δουν μια μικρή αύξηση είναι μονάχα 70.000 περίπου από τα 25 εκ συνταξιούχων, αλλά και αυτή την αύξηση τους την έχετε πάρει εν μέρει από την άλλη τσέπη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης.

Και ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν τα 250 ευρώ, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στα κανάλια; Λίγα μεγαλοστελέχη πολυεθνικών, τραπεζών και ίσως κάποια από τα goldenboys που φτιάχνετε στους δημόσιους οργανισμούς. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ποιοι άλλοι εργαζόμενοι, με 40 χρόνια ασφάλισης όπως απαιτείται, να έχουν μέσο μισθό 3.500 ευρώ.
Ξαναλέω: μέσο μισθό 3.500 ευρώ, στην Ελλάδα της δεκαετούς κρίσης.
Δηλαδή κάνατε όλον αυτό το χαμό, βγήκατε καμια πενηνταριά φορές στις πρωινές εκπομπές να δημιουργήσετε εικόνα εφορίας στο σύνολο των συνταξιούχων, για να δώσετε τελικά αυξήσεις μονάχα στους λίγους που βγαίνουν στη σύνταξη με μέσο μισθό 3.500 ευρώ.

Γι’ αυτούς νομοθετείτε σήμερα.

Την ίδια στιγμή, αδικαιολόγητα και βίαια, για όσους έχουν ένσημα πάνω από 40 έτη, έχουμε μείωση ποσοστών αναπλήρωσης. Το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης γι’ αυτούς μειώνεται απότομα από 2% σε 0,5%. Κι ας πάμε στις επικουρικές συντάξεις. Οι αυξήσεις αφορούν τις συντάξεις πριν από το 2016, για όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1300 ευρώ.

Στους οποίους δίνετε αυξήσεις με το ένα χέρι και με το άλλο τους καταργείτε τη 13η σύνταξη. Συνολικά 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν μια ολόκληρη σύνταξη να κάνει φτερά και 1,7 εκατομμύρια θα δουν την αναλογική σύνταξη που τους είχαμε δώσει να εξαφανίζεται.

Για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς τη πίεση καμίας τρόικα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κίνδυνο, κόβετε συντάξεις. Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία. Πάμε, τώρα, στο θέμα των εισφορών. Εδώ εισάγεται μια ακραία αδικία εις βάρος των κοινωνικά αδύναμων. Εισάγετε την αποσύνδεση των εισφορών από το πραγματικό εισόδημα. Άρα ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπολογίζονται οι εισφορές. Έχοντες και μη έχοντες στο ίδιο τσουβάλι.

Οι εισφορές αυξάνονται για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Η αύξηση θα είναι της τάξης του 20%., δηλαδή 35 ευρώ το μήνα ή 420 ευρώ το έτος συνολικά. Η κατώτατη εισφορά από 185 ευρώ σκαρφαλώνει στα 220 ευρώ. Συνεπώς και να το πούμε σχηματικά.

Αυτός που λόγω εισοδήματος πλήρωνε τις χαμηλότερες εισφορές θα πληρώσει παραπάνω. Και θα βρεθεί να πληρώνει τα ίδια με αυτόν που έχει πολλαπλάσια εισοδήματα. Αυτό εσείς πως το ονομάζετε ;

Κοινωνική δικαιοσύνη πάντως δε το λες. Αλλά αυτή είναι η ιδεολογία σας. Και για να δούμε λίγο και τι κάνετε για τη περιβόητη μεσαία τάξη: Στους ελεύθερους επαγγελματίες, δίνετε στο σύστημα εισφορών την πιο άδικη μορφή φορολογίας.

Αυξάνετε τις εισφορές για τους 9 στους 10, τους πιο αδύναμους, και ταυτόχρονα εισάγετε τη λογική της άδικης έμμεσης φορολογίας, όπου φτωχοί και πλούσιοι πληρώνουν τα ίδια. Διαγράφεται κάνε έννοια δικαιοσύνης και αναδιανεμητικότητας και την έκπτωση στους λίγους και πλουσιότερους την πληρώνουν οι πολλοί φτωχότεροι.

Την πληρώνουν όμως επίσης οι μισθωτοί, για τους οποίους ισχύει η αρχή να καταβάλλουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημά τους. Το ίδιο ισχύει και για την πάγια εισφορά υγείας. Μπράβο σας. Στις ανισότητες είσαι άριστοι.

Σε αυτό το νομοσχέδιο ευνοούνται τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Οι άλλοι, με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, εξαπατημένοι και παραπλανημένοι, χάνουν.
Γιατί το κάνετε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος; Γιατί αυτή είναι η ιδεολογία σας και η στρατηγική σας. Η απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι στρατηγικός σας σχεδιασμός. Και η απαξίωση αυτή έχει τους πολλούς να επιβαρύνονται άδικα αλλά έχει και κάποιους να ωφελούνται.  Και στους ωφελημένους είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Γιατί η ελάφρυνση από εισφορές στα υψηλά εισοδήματα ασφαλώς και ευνοεί τη δυνατότητα των λίγων να κατευθύνουν τα χρήματά τους στην ιδιωτική ασφάλιση.

 Να σας πω και κάτι τελευταίο. Πέρυσι τέτοιο καιρό μιλούσατε για 4ο μνημόνιο τη στιγμή που η Βουλή ψήφιζε για πρώτη φορά μέτρα αποκατάστασης των αδικιών. Υπέρ του κόσμου της εργασίας των ελεύθερων επαγγελματιών των συνταξιούχων της μεσαίας τάξης. Αυτό που πάτε να κάνετε σήμερα είναι χειρότερο από αυτό που γινόταν στην εποχή των μνημονίων. Γιατί τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Βάζετε από το παράθυρο ένα μνημόνιο στις τσέπες των συνταξιούχων. Αν λοιπόν υπήρξε ποτέ στα διεστραμμένα μυαλά των δανειστών μας η σκέψη για 4ο μνημόνιο. Αυτή τη μεταρρύθμιση θα είχε στον πυρήνα της. Αυτό είναι το τέταρτο μνημόνιο στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό. Και το φέρνετε εσείς με την υπογραφή Βρούτση Μητσοτάκη και χωρίς να σας πιέζει κανένας Τομσεν και καμία Λαγκαρντ.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, Στην ανάγκη για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας μετά από 10 χρόνια κρίσης, μετρηθήκατε τους πρώτους εφτά μήνες, μετριέστε και με το σημερινό νομοσχέδιο. Καταλήγετε λίγοι. Λίγοι για την χώρα και για τους πολίτες της. Απέναντι σε όλα αυτά ο Συριζα είναι εδώ, όχι για να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά για να δώσει λύσεις και διέξοδο στα αδιέξοδα στα οποία οδηγείτε τη χώρα.

Είμαστε εδώ με σχέδιο για ανάπτυξη με περισσότερη δικαιοσύνη. Για ασφάλεια με κοινωνική συνοχή. Ασφάλεια στην εργασία. Ασφάλεια στο κοινωνικό κράτος. Προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Προάσπιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Στο τέλος της μέρας, ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, η μεσαία τάξη, με δημοκρατικά αντανακλαστικά συγκροτούν την προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην έξοδο μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνησης της οπισθοδρόμησης και του αυταρχισμού. Και σε διέξοδο προοδευτικό και δημοκρατικό τον τόπο και το λαό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.