Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: Τρία νομοσχέδια προ των πυλών (Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Τρία νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο αφορά στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το δεύτερο στο φορολογικό που εμπεριέχει τη διάταξη για τη σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο και το τρίτο που αφορά στην οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων χρημάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε με έμφαση πως εκείνος μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση να προχωρήσει άμεσα τόσο το φορολογικό όσο και άλλες ρυθμίσεις αλλά η τρόικα τα εξετάζει λεπτομερώς έχοντας ενστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το θέμα παράτασης της απόσυρσης τονίζοντας πως το κράτος χάνει χρήματα από την καθυστέρηση ενεργοποίησης του μέτρου αλλά η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την αποτελεσματικότητά του.

‘Οσον αφορά στην απαλλαγή από τον ΦΠΑ για δωρεές προς τους πρόσφυγες, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως ήδη έχει ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη.

Για την καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες καθστερήσεις οφείλονται στην διαπραγμάτευση αλλά και στο γεγονός πως πρέπει να νομοθετούμε με συγκεκριμένο τρόπο μετά από διάλογο, όπως αναφέρει το enikonomia.gr.

Σχετικά με την υπεροφρολόγηση ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε την περίπτωση φορολόγησης των ακινήτων επισημαίνοντας πως από τα 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ανήλθαν σε 3,3 δισ. ευρώ!

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.