Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: “Το 2015 είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ αγαπημένη χρονιά”

Μοιραστείτε το

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα που βρίσκεται στην εξουσία και χαρακτήρισε τη χρονιά του 2015 «αγαπημένη», καθώς δείχνει τις διαφορές της κατάστασης τότε, με αυτή που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αλλαγές που προτείνει να κάνει η κυβέρνηση: “Η κυβέρνηση έχει μια τελείως άλλη λογική από τη δική μας σε σχέση με το κόστος εργασίας. Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και ευτυχώς ο πολίτης καταλαβαίνει όσο φεύγουμε μακριά από την ημερομηνία των εκλογών ότι όλα αυτά που έλεγε η ΝΔ δεν έχουν καμία σχέση με όσα κάνει. Οι πολίτες βλέπουν ότι η εξασφάλιση των μισθών που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον, τα εργασιακά δικαιώματα μειώνονται”.

Για το τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 4,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία: “Δείτε τι κληρονομήσαμε και το τι κάναμε. Ο πολίτης μπορεί να συγκρίνει αυτή τη στιγμή αν για παράδειγμα στον εργασιακό τομέα τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα ή αν ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε τους εργαζόμενους στα λιπάσματα Καβάλας, στις τράπεζες ή σε άλλους τομείς που είναι είτε στο φάσμα της απόλυσης. Για το ΛΕΠΕΤΕ δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ευθύνη συγκεκριμένα στελέχη της τράπεζας που πήραν τις αποφάσεις. Πρέπει να θυμηθείτε ότι το πλαίσιο ανεξαρτησίας των τραπεζών ήταν κάτι που κληρονομήσαμε”.

Για τα εργασιακά: “Ειδικά στο ασφαλιστικό ο πολίτης μπορεί να συγκρίνει τι κάναμε εμείς και τι κάνουν τώρα. Πριν τις εκλογές έλεγαν ότι εμείς είχαμε επιβαρύνει τον κόσμο με ασφαλιστικές εισφορές και θα έρθουν αυτοί να τις μειώσουν. Δείτε τώρα η κατώτερη ασφαλιστική εισφορά για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων αν μειώθηκε ή αυξήθηκε; Σε αυτούς που είχαν κατώτερη ασφαλιστική εισφορά 185 και την πήγαν 220 μειώθηκε; Εγώ μιλάω για την πλειοψηφία των πολιτών”.

Για τις  προεκλογικές εξαγγελίες περί «νόμου και τάξης» της ΝΔ: “Έλεγαν ότι σε μια βδομάδα θα έχουν λύσει τα προβλήματα και βλέπετε τώρα τι γίνεται στα θέματα της ανομίας, στα πανεπιστήμια και στο κέντρο της Αθήνας”.

Για τη χρονιά του 2015: “Είναι μια αγαπημένη χρονιά γιατί μπορεί ο πολίτης να συγκρίνει τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι παρέδωσε το 2019. Επίσης τι παρέλαβε η ΝΔ το 2019 και τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Η πλαστική σακούλα είναι ένα παράδειγμα στα πολλά που αναγκαστήκαμε να κάνουμε για τα οποία μας έλεγαν τότε για άδικους φόρους και τώρα το έκαναν γαργάρα και το ξέχασαν”.

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού: “Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από αυτό το οποίο έχει χαράξει σαν πολιτική. Εμείς υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά δικαιώματα του κατώτατου μισθού. Εγώ το επόμενο διάστημα βλέπω έναν ανασχηματισμό και μην ανοίγετε κουβέντες για εκλογές, γιατί με όλα αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση θα θέλει να πάει τις εκλογές όσο γίνεται πιο πίσω”.

Για τα 751 ευρώ που είχε τάξει ως κατώτατο μισθό ο ΣΥΡΙΖΑ: “Εμείς παραλάβαμε μια κατάσταση μιας χώρας σε καταστροφή και καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα από αυτήν την περίοδο. Δεν κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υλοποιήσαμε ένα μεγάλο τμήμα του”.

Για το μεταναστευτικό: “Το ζήτημα το προσφυγικό δεν θα περιμένουμε 4 χρόνια να φτάσουν στη Μόρια 60.000 άνθρωποι. Εμείς παραδώσαμε τη Μόρια με συγκεκριμένο αριθμό και τώρα έχουν φτάσει σε εκρηκτικό σημείο”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.