Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: Μετά τη διαπραγμάτευση θα κοιτάξουμε το θέμα των μικροομολογιούχων

Μοιραστείτε το

Μετά τη διαπραγμάτευση θα εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών το ζήτημα των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί τώρα να δώσει λύση, αλλά είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μας, στους στόχους μας, να το αντιμετωπίσουμε μόλις έχουμε την αντίστοιχη δημοσιονομική δυνατότητα», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «αυστηρή έως εξοντωτική» για τους ομολογιούχους την απόφαση για το PSI, ενώ πρότεινε να υπάρξει συμψηφισμός μέρος ή του όλου ποσού με την εισφορά αλληλεγγύης.

«Πώς θα ικανοποιήσουμε την αδικία που έγινε σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Πρέπει να ανοίξουμε τον διάλογο, αλλά δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση με την διαπραγμάτευση και τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες. Αλλά πρέπει να ανοίξουμε διάλογο και για το αν υπήρχαν τότε άλλοι δρόμοι», απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρέπει να συζητηθεί και με ποιον τρόπο θα ικανοποιηθούν οι μικροομολογιούχοι (π.χ. με φορολογικά μέτρα).

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.