Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: Δεν θα διαγραφούν τα χρέη των φοροφυγάδων!

Μοιραστείτε το

Δεν θα διαγραφούν τα χρέη των φοροφυγάδων, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος για το θέμα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οικονομικά ισχυροί που φοροδιαφεύγουν να δουν τα χρέη τους να διαγράφονται. Αντίθετα, αυτοί είναι στο στόχαστρο του ελέγχου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν απαλλαγές με σκανδαλώδεις διατάξεις», δήλωσε ο υπουργός, βάζοντας τέλος σε κάθε πιθανότητα εκμετάλλευσης του νόμου από τους μεγάλο -φοροφυγάδες.

Ο κ. Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων, που συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία, και όπου διαπιστώνουν φοροδιαφυγή προχωρούν άμεσα  σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι είναι στις λίστες που ερευνά το υπουργείο (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, κ.α.) είναι ταυτόχρονα και ένοχοι, επισημαίνοντας ότι μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου διατηρείται το τεκμήριο της αθωότητας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.