Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: Δεν έχουν στοιχεία όσοι αντιδρούν στη μετεγκατάσταση στο κτήριο «Κεράνη»

Μοιραστείτε το

«Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ»                                                                               

Της απόφασής του για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στις πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας «Κεράνη», υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «η εξοικονόμηση χρημάτων για τα δημόσια ταμεία θα είναι τεράστια». «Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1.027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ» εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το κτήριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». «Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια» συνέχισε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των υπαλλήλων, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία» και διαβεβαίωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτήριο θα συνδεθεί με λεωφορειακή γραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

Όσον αφορά τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, δήλωσε ότι «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή». «Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση» πρόσθεσε.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες» εξήγησε, καταλήγοντας.

Διαβάστε επίσης: Κεράνης: Κτίριο μοντέλο με κόστος 70 εκατ., κλειστό 18 χρόνια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.