Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξιάδης: «Δεν έχουμε μία λογική της επιβάρυνσης της φορολογίας»

Μοιραστείτε το

«Δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα λίγοι ή πολλοί φόροι αλλά δίκαιοι ή άδικοι φόροι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Δεν έχουμε μία λογική της επιβάρυνσης της φορολογίας ούτε κινούμαστε στη λογική φόροι, φόροι, φόροι. Είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε κάποια μέτρα ώστε να έχουμε το σωστό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά που ακούγονται για τις φορολογικές κλίμακες αποτελούν σενάρια και μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά εισοδήματα στα υψηλά», ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε πως αναζητούν έσοδα χωρίς να πλήξουν την κοινωνία και τους «ασθενέστερους» οικονομικά πολίτες.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα χρέη των καναλαρχών, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του Κράτους.

«Δεν είναι δική μου αφήγηση ότι οι καναλάρχες χρωστούν πάνω από 34 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του Kράτους», υπογράμμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι όπως ζητάμε από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους, έτσι πρέπει να γίνει και με τους καναλάρχες», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.