Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλ. Χαρίτσης: Στις διεθνείς σχέσεις ισχύει το δούναι και λαβείν

Μοιραστείτε το

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώνταςνωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, διεμήνυσε ότι “Η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ πρέπει να βασίζεται στην ευθυγράμμιση των εθνικών συμφερόντων των δύο χωρών”. “Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, υπενθύμισε, “άνοιξε μεν τις συνομιλίες για αναβάθμιση των αμυντικών και διπλωματικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά είχαμε καταστήσει σαφές προς του συμμάχους μας ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη”.

“Σήμερα”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, “η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στην κορύφωσή της η χώρα μας. Καλέσαμε την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας και να την αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της διασφάλισης των εθνικών μας συμφερόντων και να διασφαλίσει τη ρητή διαβεβαίωση του προέδρου Τραμπ ότι η χώρα μας θα λάβει την απαραίτητη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση από την τουρκική πλευρά”. Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “δυστυχώς είναι η Τουρκία που πετυχαίνει την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ“.  “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μια κίνηση επικίνδυνη και τυχοδιωκτική, αποστέλλοντας πυραύλους Patriot και στρατιωτικά στελέχη στη Σ. Αραβία. Εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, χωρίς μάλιστα την ομπρέλα του ΟΗΕ. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα”, προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “ η κυβέρνηση διορθώνει το ένα λάθος τη με ένα άλλο για να κατευνάσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα”. “Πλέον είναι σαφές σε όλους ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαχειρίστηκε το θέμα με πρωτοφανείς ακροβατισμούς που οδήγησαν σε ευτελισμό του Κοινοβουλίου και περαιτέρω όξυνση της έντασης στο ποδόσφαιρο.  Οι εξελίξεις στη ΝΔ με την επίδειξη ισχύος του κ. Σαμαρά δείχνουν ότι η πολυϊδιοκτησία δεν αφορά μόνο τις ομάδες αλλά και το κόμμα της ΝΔ“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν θα υποκαταστήσουμε τη δικαστική εξουσία, παίζοντας το ρόλο του αθλητικού δικαστή, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις που επιτείνουν το πρόβλημα”, ξεκαθάρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: “Ο υφυπουργός Αθλητισμού,  σε συνεννόηση προφανώς με τον πρωθυπουργό, έσπευσε μετά την ανακοίνωση του πορίσματος να προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να  κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με τη διαπλοκή είναι τουλάχιστον αστείο”.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στην εγκυρότητα του Τύπου, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “σεβόμαστε την ανεξαρτησία του Τύπου και τον αντιμετωπίζουμε ως πυλώνα της δημοκρατίας που ελέγχει την εξουσία. Ζητάμε και από αυτόν να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργεί με όρους αντικειμενικότητας και  όχι στη βάση εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.