Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ακυρώθηκε απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης

Μοιραστείτε το

Την απόλυση εργαζόμενης, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, ακύρωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ’αριθμ.1531/2020 απόφασή του επιδικάζοντας παράλληλα μισθούς υπερημερίας ποσού 6.196 ευρώ και το ποσό των 10.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης.

Την παραπάνω απόφαση γνωστοποίησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», της οποίας μέλος είναι η εργαζόμενη, τονίζοντας πως η εργοδότρια εταιρεία, ενεργώντας κατά απόλυτα καταχρηστικό τρόπο προέβη «προληπτικά» στην απόλυση της γυναίκας, μη περιμένοντας καν να μάθει την σοβαρότητα της κατάστασης, ποια ήταν η πρόγνωση για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της, αν και τι είδους θεραπεία απαιτούταν για την αντιμετώπιση του προβλήματος ή αν οι όποιες θεραπείες θα την εμπόδιζαν εν τέλει να παρέχει τις υπηρεσίες της, επηρεάζοντας έτσι και την ίδια την λειτουργία της σχέσης εργασίας που τους συνέδεε κοκ.

«Η Ένωση» υποστηρίζει πως η απόλυση της εργαζόμενης «δεν ήταν μία απόφαση που ελήφθη εκείνη την στιγμή, αλλά αποφασίστηκε ταυτόχρονα με τη διάγνωση της παθήσεώς της. Όσο βεβαίως δεν υπήρχε οριστική διάγνωση η εργοδότρια εκμεταλλευόταν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της, ενώ όταν επισήμως διεγνώσθη το πρόβλημά της, προέβη στην απόλυσή της, μία απόλυση όμως προδήλως καταχρηστική και ως εκ τούτου άκυρη»

«Η απόφαση αυτή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε εργοδότη που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς του ως αναλώσιμα προϊόντα ό,τι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους» σημειώνει ο Σύλλογος. «Δεν αφήνουμε κανέναν και καμία εργαζόμενη μόνη απέναντι στο πρόβλημα. Γι’ αυτό και χιλιάδες εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται και εγγράφονται μαζικά στη συνδικαλιστική μας οργάνωση, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες (και προσεχώς τη μεγαλύτερη) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.