Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αισιόδοξος ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ για το μέλλον της Ελλάδας

Μοιραστείτε το

“Υπάρχουν αξιόπιστες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων”

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της ιταλικής πρωτεύουσας.

Όπως ανεφερε ο κ. Πάντοαν την αισιοδοξία του τη βασίζει στο ότι «υπάρχουν αξιόπιστες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» επισημαίνοντας παράλληλα, ότι είναι λογικό κανείς να θεωρήσει ότι «θα γίνει αισθητή ουσιαστική ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Ελλάδα «χρειάζεται ανοικοδόμηση των θεσμών, όπως στον φοροεισπρακτικό τομέα» καθώς και «δομικές μεταρρυθμίσεις» ώστε να μπει σε ανοδική πορεία.

Ο ίδιος συνδέει τη σημερινή κατάσταση της χώρας με τη μεταπολεμική περίοδο. Με την ολοκλήρωση του μνημονίου, πρόσθεσε ο κ. Πάντοαν, θα υπάρξουν σημαντικά κονδύλια με ορίζοντα τριών ετών για την ανοικοδόμηση.

Όσον αφορά στο ευρώ, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια σαφώς ισχυρή μηχανή, η οποία όμως πρέπει να ενισχυθεί, διότι είναι ατελής», ενώ κατέστησε σαφές ότι «η νομισματική ένωση πρέπει να αποτελέσει και ένα μέσο για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.