Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε μοναδικός πύθωνας με τρία μάτια

Μοιραστείτε το

Ένας μικρός, ζωντανός πύθωνας με τρία μάτια ανακαλύφθηκε σε εθνική οδό στη βόρεια Αυστραλία. Το φίδι μπορούσε να δει πεντακάθαρα και από τα τρία του μάτια.  

 Η υπηρεσία Προστασίας της Άγριας Πανίδας χαρακτήρισε «αξιοπερίεργο» το μοναδικό ερπετό, του οποίου η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο. Ο πύθωνας βρέθηκε τον Μάρτιο και οι υπεύθυνοι τον βάφτισαν χαϊδευτικά Monty Python.    

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τρίτο μάτι στο κεφάλι του “Monty” είναι φυσική μετάλλαξη.    

Οι επιθεωρητές Άγριας Ζωής, βρήκαν το ερπετό κοντά στην πόλη Humpty Doo, 40 χιλιόμετρα έξω από το Darwin.

Λόγω της κρανιακής δυσμορφίας του, το μήκους 40 εκατοστών ερπετό δυσκολευόταν ιδιαίτερα να φάει και πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Οι ακτινογραφίες που έβγαλαν μετά θάνατον οι κτηνίατροι, καταδεικνύουν πως δεν επρόκειτο για σύμπτυξη δύο κρανίων σε ένα.    

Όπως εξηγεί ο ειδικός ερπετολόγος και καθηγητής Μπράιν Φράι, τέτοιες μεταλλάξεις είναι μέρος της φυσικής εξέλιξης των ειδών και της «φυσικής επιλογής».  

«Κάθε μωρό φέρει κάποια μετάλλαξη κάποιου είδους. Σε αυτή την περίπτωση η μετάλλαξη προκάλεσε σοβαρή παραμόρφωση», λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.    

«Δεν έχω ξαναδεί φίδι με τρία μάτια, αλλά έχουμε μία δικέφαλη κόμπρα στο εργαστήριο μας. Είναι απλώς ένα διαφορετικό είδος μετάλλαξης» εξηγεί. Ο ίδιος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας πιθανής «απορρόφησης» ενός αγέννητου διδύμου πριν την εκκόλαψή του». 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.