Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αφγανιστάν: Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης

Μοιραστείτε το

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας, στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, “κατά την άσκηση των καθηκόντων του” στο Αφγανιστάν σήμερα, ο δωδέκατος μέσα στη χρονιά που εκπνέει. 

Η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, όπως το όνομα και τον βαθμό του θανόντος, κατά την πάγια πρακτική των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ωσότου ενημερωθούν οι οικείοι των πεσόντων.

Τουλάχιστον 12 αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν εντός του 2019. Στη χώρα αυτή βρίσκονται περίπου 20.000 ξένοι στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν, βοηθούν και συμβουλεύουν τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις. Μέρος των αμερικανικών τμημάτων διεξάγει επίσης “αντιτρομοκρατικές” επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Για το θάνατο αυτό την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Με ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω της πλατφόρμας WhatsApp, ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ ανέφερε πως οι Ταλιμπάν “ανατίναξαν αμερικανικό όχημα στην περιοχή Σαρ Ντάρα της Κουντούζ” το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο θάνατός του αμερικανού στρατιωτικού σημειώθηκε σε μια συγκυρία που η Ουάσινγκτον και οι Ταλιμπάν αποπειρώνται να κλείσουν συμφωνία που θα επιτρέψει να αποσυρθεί μέρος των δυνάμεων αυτών από το Αφγανιστάν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε στις αρχές του Σεπτεμβρίου τον διάλογο μεταξύ της ομάδας του ειδικού απεσταλμένου του Ζαλμάι Χαλιλζάντ με τους Ταλιμπάν έπειτα από επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας αμερικανός στρατιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.