Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Αδιέξοδο» δείχνουν τα exit polls στην Ιρλανδία

Μοιραστείτε το

Πολιτικό αδιέξοδο προμηνύει το αποτέλεσμα των exit polls στην Ιρλανδία, καθώς ο νυν κυβερνητικός συνασπισμός δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών, προκειμένου να συγκροτήσει αυτοτελή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll της Ipsos MRBI για την εφημερίδα Irish Times, το συντηρητικό Φίνε Γκάιλ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 26,1% ενώ οι κυβερνητικοί τους εταίροι, οι Εργατικοί, συγκεντρώνουν μόλις το 7,8%.

Το κοινό τους ποσοστό απέχει παρασάγγας από το 41% – 42% , το οποίο θεωρείται αναγκαίο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με το ενδεχόμενο της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας να είναι αρκετά πιθανό.

Το αντιπολιτευόμενο Φιόνα Φέιλ, σύμφωνα με το exit poll, συγκεντρώνει 22,9% ενώ το Σιν Φέιν 14,9%.

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της Παρασκευής ανήλθε στο 66% με την καταμέτρηση των ψήφων να αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα είναι μία πολύ απογοητευτική ημέρα για την κυβέρνηση» δήλωσε ο γενικός γραμματείας του Φίνε Γκάελ, Τομ Κιούραν, προσθέτοντας ότι εάν τα exit polls είναι σωστά, «απέχουμε μακράν από τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.