Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΑΔΕΔΥ: Αντιδημοκρατική μεθόδευση η κατάθεση νομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας

Μοιραστείτε το

Την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 

«Η ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο οι σκόπιμες “διαρροές” και τα δημοσιεύματα που το προανήγγειλαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της. επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το ότι επέλεξε «την απόλυτα ακατάλληλη συγκυρία να προχωρήσει σε αυτή τη μεθόδευση που φανερώνει τεράστιο έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού των θεσμικών παραγόντων, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Όπως επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

«είναι οξύμωρο η κυβέρνηση να ζητά τη συναίνεση όλων των πολιτών, προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από την πανδημία, το υπουργείο Παιδείας να χαιρετίζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, παρά τις τεράστιες ελλείψεις, και την ίδια στιγμή να τους εμπαίζουν επιβάλλοντας μονομερείς αποφάσεις με απαράδεκτο τρόπο, αφού γνωρίζουν ότι οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα έχουν “παγώσει” τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δικαίωμα της συλλογικής αντίδρασης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου και δηλώνει ότι «εφόσον προχωρήσουν στην ψήφιση, θα βρουν απέναντί τους το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και των εκπαιδευτικών, που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σχολείο».
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.