Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άχρηστοι πολιτικοί κατάντησαν την Ελλάδα τη φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης

Μοιραστείτε το

Για παράδειγμα, ο αριθμοδείκτης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος της ανισοκατανομής του εισοδήματος στην οικονομία, τις επιπτώσεις της άνομης παραοικονομίας στην κοινωνική ευημερία των πολιτών, τις διαστάσεις της διαφθοράς, κ.λπ. Ωστόσο, στην πράξη έχει διαπιστωθεί ότι ο αριθμοδείκτης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι σε μεγάλο βαθμό αντικειμενικός και αμερόληπτα απεικονίζει τη διαχρονική τάση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας μιας χώρας. Η ζωντανή πραγματικότητα καταδεικνύει ότι χώρες με πολύ υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σαν τις Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Νορβηγία, Σουηδία, κ.λπ., έχουν καλοκουρντισμένους κοινωνικούς θεσμούς και εύπορους πολίτες, σε σύγκριση με πάμφτωχες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, που χαρακτηρίζονται για τις άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες κοινωνικοοικονομικής διαβίωσης των κατοίκων τους.

Παρατηρήσεις: Πηγή των στοιχείων είναι η Eurostat (Statistical Annex of European Economy, Spring 2015. Το ΑΕΠ υπολογίζεται βάσει της μεθόδου της Ισοδυναμίας των Αγοραστικών Δυνάμεων (Purchasing Power Parities).     
Τα στατιστικά δεδομένα του πίνακα προέρχονται από τη Eurostat. Το μέσο κατά κεφαλή ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) απεικονίζεται με το δείκτη 100. Το εκκωφαντικό μήνυμα που εξάγεται από τα στοιχεία του πίνακα, είναι ότι οι αποτυχημένες μνημονιακές πολιτικές και οι άχρηστοι πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα, κατάντησαν την ωραιότερη χώρα του κόσμου, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα, ενώ το 2009 η Ελλάδα εθεωρείτο ως η 12η πιο προηγμένη χώρα της Ευρωζώνης, το 2015 κατρακυλάει στην 19η και τελευταία θέση, λόγω της σφοδρότατης κρίσης που μετά το 2008 σφυροκοπεί την εθνική μας οικονομία. Με έκπληξη παρατηρούμε ότι την περίοδο 2009-2015, ο δείκτης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας από 85,1 εκτιμάται ότι μειώθηκε σε 60,5 και εκεί που απείχε μόλις 14,9 μονάδες από το αντίστοιχο δείκτη της ΕΕ (100,0-85,1=14,9), έφτασε στο τραγικό σημείο να αποκλίνει 39,5 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (100,0-60,5=39,5).
Η ελληνική οικονομία και κατά προέκταση η πατρίδα μας αργοπεθαίνει. Να δείτε που σε μερικά χρόνια θα αλλάξουμε και τον εθνικό μας ύμνο. Η διαφθορά και η σαπίλα του κομματικού-πολιτικού κατεστημένου εξουσίας, κατάντησαν γραφικό το στίχο του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”. Πολύ σύντομα, στα τάγματα όταν οι φαντάροι θα λένε τον εθνικό ύμνο και θα σιγοτραγουδούν τον στίχο “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, θα σκάνε στα γέλια. Το μνημονιακό κομματικό-πολιτικό κατεστημένο εξουσίας, απ’ ότι φαίνεται θα βρει κάποιον ποιητή οπαδό των μνημονίων, που αντί του στίχου “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, θα γράψει “η Ελλάδα αργοπεθαίνει” ή “η Ελλάδα χαροπαλεύει”. Σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, πολλά απίστευτα γεγονότα έχουν δει τα μάτια μας, με τους αχρείους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Γιατί να μην δουν και την αλλαγή του εθνικού ύμνου;

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.