Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

70 χρόνια από το έγκλημα της Χιροσίμα – Δείτε πως είναι σήμερα η πολύπαθη περιοχή της Ιαπωνίας (Φωτογραφίες)

Μοιραστείτε το

Κυριολεκτικά από τις στάχτες της αναδύθηκε εκ νέου η πολύπαθη Χιροσίμα που καταδικάστηκε σε απομόνωση δεκαετιών όταν στις 6 Αυγούστου του 1945, ενώ ο β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, οι ΗΠΑ αποφασίζουν να ισοπεδώσουν τα πάντα με τη χρήση μίας πρωτόγνωρης, για την εποχή, βόμβας που έμελλε να σημαδέψει τον κόσμο. Ο λόγος για την ατομική βόμβα που έπληξε τη Χιροσίμα και λίγα 24ωρα αργότερα, στις 9 Αυγούστου, στο Ναγκασάκι.

Επτά δεκαετίες μετά τη Χιροσίμα ο βουβός πόνος παραμένει. Ωστόσο, η Ιαπωνία δεν το έβαλε κάτω. Παρά το γεγονός πως έγινε η πρώτη πόλη που επλήγη από ατομική βόμβα, την οποία έριξε ο αμερικανικός στρατός, κατάφερε να ορθοποδήσει και να ορθώσει εκ νέου το ανάστημά της.

Για αρκετές δεκαετίες ο θάνατος βασίλευε μαζί με τη ραδιενέργεια στην ευρύτερη περιοχή. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και ο πόνος που είχε προκαλέσει, όχι μόνο στην Ιαπωνική πόλη, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, δεν επέτρεπαν την εξέλιξη της ζωής στον μαρτυρικό αυτόν τόπο.

Ωστόσο, ο χρόνος έμελλε λειτούργησε καταλυτικά, κατευναστικά και εν τέλει δημιουργικά για το δοκιμασμένο κομμάτι γης και αμάχων.
Βέβαια, τα πάθη δεν ξεχάστηκαν. Και πώς να ξεχαστούν άλλωστε; Οι άνθρωποι πίστεψαν σε ανθρώπους, αγάπησαν περισσότερο τον τόπο τους και δεν τον εγκατέλειψαν.
Έτσι, μπορούν σήμερα να παρουσιάζουν τη Χιροσίμα τους ως ένα μικρό θαύμα.

Μία ισοπεδωμένη πόλη-εκατόμβη νεκρών, έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, πολυτελές αστικό κέντρο.

Δείτε το ιστορικό κτίριο, στο οποίο έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα να παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, ως  σύμβολο μίας μαύρης μέρας και των χρόνων που ακολούθησαν.

Παρά τα εγκλήματα πολέμου των Ιαπώνων, σε καμία περίπτωση δεν άξιζε στους αμάχους της Χιροσίμα (και καμίας περιοχής του κόσμου) να βιώσουν μία τέτοιου είδους θηριωδία. Μία θηριωδία που σημάδεψε όχι μόνο τη Χιροσίμα και την Ιαπωνία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο για δεκαετίες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.