Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

120 δόσεις: Στην τελική ευθεία η πρόταση προς τους θεσμούς

Μοιραστείτε το

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να διαμορφώσει την τελική του πρόταση για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, ταμεία αλλά και δήμους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, την άλλη εβδομάδα φαίνεται ότι θα οριστικοποιηθεί η ελληνική πρόταση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεσμούς για να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό.

Επειδή αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι η πρόταση αυτή θα έχει διαμορφωθεί έως τα μέσα Μαρτίου, το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία γύρω από το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας, έχει μεταφέρει χρονικά προς τα πίσω και τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

Όσον αφορά την α΄κατοικία, πηγές με γνώση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διευκρινίζουν ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή των επιχειρηματικών δανείων αλλά πιθανόν με διαφορετικά κριτήρια.

Το συγκεκριμένο ζήτημα κυριάρχησε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας με πληροφορίες τότε να κάνουν λόγο για ενστάσεις που διατυπώθηκαν από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα, η ελληνική πλευρά διαπίστωσε ότι οι θεσμοί δεν είχαν παράσχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (σωστή πληροφόρηση) στους υπουργούς Οικονομικών για το σχέδιο της Αθήνας γύρω από την προστασία της α΄κατοικίας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.