Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιατί τρέμουν τις ευρωεκλογές τα συστημικά κόμματα

Μοιραστείτε το

ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ρεύμα φουντώνει σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλώντας τριγμούς στα συστημικά κόμματα. Ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις που ασκούν καθημερινά οι Χριστιανοκοινωνιστές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ο κυβερνητικός συνασπισμός και να βυθιστεί η Γερμανία σε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για αποχώρηση από την κυβέρνηση στην περίπτωση κατά την οποία η Μέρκελ δεν δεχθεί το τελεσίγραφο για ριζική αλλαγή στάσης στο προσφυγικό έχουν σχέση με την αιμορραγία ψηφοφόρων που παρουσιάζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι ακροδεξιοί της εναλλακτικής Γερμανίας έχουν εκτοξευτεί στο 18% αφήνοντας πίσω το πάλαι ποτέ ισχυρότερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης SPD.

ΣΤΗΝ ίδια κατάσταση με την Γερμανία βρίσκεται η Αυστρία όπου η ακροδεξιά που συμμετέχει στην κυβέρνηση σαρώνει. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ιταλία όπου η Λέγκα του Βορρά εκτός από τη μεγαλειώδη νίκη στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να αλώσει όλους τους μεγάλους δήμους που θεωρούνταν προπύργια της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Το μαύρο ακροδεξιό μέτωπο καλπάζει σε Πολωνία, Ουγγαρία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΤΑ παραδοσιακά κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς τρέμουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα γίνουν τον Μάιο.

ΟΙ δημοσκόποι προεξοφλούν από τώρα μεγάλες νίκες των ακροδεξιών αντισυστημικών και αντιευρωπαϊκών σχηματισμών σε Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία αλλά και την ίδια την Γερμανία στην οποία η ακροδεξιά πέρασε από το περιθώριο στο πολιτικό προσκήνιο αναγκάζοντας τους Χριανοκοινωνιστές να χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς διχαστική ρητορική στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ νίκη του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία μπορεί να ταρακούνησε την Ευρώπη. Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις μπορεί να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στο λεγόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.